УниКредит Булбанк откри изложбата „За нея“ в първия си женски филиал

Всички клиенти на банката и любители на фотографията могат да разгледат напълно безплатно 40 фотографии на Даниела Емануилова и Теодора Лилян; Изложбата ще бъде отворена до 19 юни;

Всички клиенти на УниКредит Булбанк и любители на фотографията могат да се насладят напълно безплатно на 40 впечатляващи фотографии на Даниела Емануилова и Теодора Лилян. Изложбата „За нея“ е разположена в първия дамски филиал на банката „Донна“, намиращ се в центъра на София, и ще продължи до 19 юни (включително). Фотоизложбата е част от Месеца на фотографията 2013 г., на който УниКредит Булбанк традиционно вече е официална банка.

„За нея“ беше открита официално на 6 юни от главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, който заяви ангажимента на банката за подкрепа на стойностни проекти в областта на културата. „Вече втора поредна година галерията ни за съвременно изкуство УниКредит Студио дава възможност за изява на млади артисти, в това число художници и фотографи. За нас те са истинските герои, които УниКредит Булбанк неизменно и с удоволствие подкрепя“, каза Хампарцумян на откриването на изложбата.

Като вдъхновение за авторките на изложбата Даниела Емануилова и Теодора Лилян послужила тяхна среща с брата на актьора Шон Пен – Ървин Пен, който чрез снимки пресъздавал различни професии – – водолаз, хлебар, разносвач на мляко. Даниела и Теодора обаче решили да представят истинския живот на жените.

"Изборът на темата не е случаен. Тя е истинско предизвикателство, нещо което отдавна ни вълнува като артисти. Решихме обаче да подходим извън традиционната схема за подготовка на подобен проект“, казват авторите. Фотографиите са черно-бели. Използвана е само наличната светлина и отражателна бленда, за да се запази характера на средата, в която са поставени. Размерът на кадрите е 75/50 см за по-силно внушение. Обработката на снимките е сведена до минимум, тъй като авторите имат за цел да покажат истинското лице на жената в днешния дигитален век.

Изложбата «За нея» е отворена за широката публика от 7 до 19 юни 2013 г. в Дамски филиал „Донна“, ул. Алабин 58, вход свободен.

Изборът на Дамския филиал за изложбата има за цел да събере на едно място изкуството, което изобразява различните лица на жената, с един нов модел на банково обслужване, съобразен изцяло с различните етапи от живота на всяка жена, както и с нейните индивидуални нужди. Характерно предимство на повечето продукти Donna е че предлагат преференциални условия през първите три години от майчинството, а процент от платените лихви/такси се предоставя за подпомагане на социалните каузи в сайта www.save-darina.org.

За авторите на изложбата „За нея“:

Даниела Емануилова е родена в Пазарджик. Завършва математическата гимназия. Участвала е в редица фотографски салони в Пловдив, София и Пазарджик. Работила е като фотограф за онлайн изданията www.viewsofia.com и www.sofiastreetstyle.com

Теодора Данчева (Теодора Лилян) е завършила френската гимназия в Благоевград. Участвала е в колективни изложби по време на обучението си в НАТФИЗ. Работила е по проекти за реклама (плакат и програма) на фестивала „Есенни театрални срещи" – град Пазарджик през 2010 г.

Сподели в: