Уникална хореография представиха на Евровизия

Модерна интерпретация на Петрунино хоро е в основата на хореографията, която Десислав Михайлов, солист в спектаклите на Нешка Робева „Два свята” и „Орисия”, създаде специално за сингъла „Eagle”. Песента е една от 5-те композиции, допуснати до финал на конкурса „Българската песен на Евровизия”.

Песента "Eagle" не успя да спечели зрителския вот и се на първо място бе определено парчето "Ангел си ти", с композитор Миро. Но въпреки това хореографията и изпълнението впечатлиха публиката.

Уникалната хореография включва фолклорни елементи и надиграване в ритъма на автентично българско хоро, в характерния за географските ни ширини неравноделен такт – 7/8 (Петрунино, Еленино и др.). Десислав се вдъхновява от текста на “Eagle”, който разказва за сблъсъка между поколенията. Танцът показва метаморфозата на порастването и момента на осъзнаване, в който всеки човек търси своя път, ръководи се от собствените си желания и мечти.

„Наложи се да подготвим хореографията в рамките на само два дни, работихме здраво и сме изключително благодарни на Десислав за професионализма. Той познава в дълбочина уникалността на нашия фолкор, който успя да съчетае с модерни елементи”, обясни Крум Георгиев. Той допълни, че двамата с Ясен залагат в представянето си на неравноделните ритми, защото искат да покажат пред публиката нещо типично, традиционно българско и в същото време модерно и адекватно на съвременния свят.

Сподели в: