Уникална фотография от последните дни на Павароти публикувана в България

В своя декемврийски брой списание „Signcafe” публикува интервю с известния фотограф Майкъл Фрийман, работил за агенция BBDO Ню Йорк. Фрийман е и последният, който запечатва на лента легендарния Лучано Павароти. В последните дни от житейския си път Маестрото е гневен. Той пристига на фотосесията в лошо настроение и със занемарен външен вид – носи стара тениска, косата и веждите му са рошави и боядисани в лъскаво черно. Фрийман обаче успява да покаже най-доброто от Павароти и отново да извади наяве закачливия блясък в очите му.

“Бях последният, който снима Павароти за DirectTV преди да спре изявите си. Той правеше концерт и ми се наложи да летя до Индианаполис, за да го снимам преди концерта”, казва пред списанието Майкъл Фрийман и продължава разказа си –  „Когато започнах да го снимам, той се усмихваше неестествено. Знаех колко огромно е егото му, затова изключих синхронизаията между фотоапарата и светкавицата. Така когато снимах, нищо не се получаваше. Павароти побесня в един момент и изкрещя: „Какво му е на фотоапарата ти!” В този момент вече бях оправил синхрона на светкавицата. Отговорих му: „Маестро, ужасен е от вас!” Той се разсмя много силно и естествено, а аз бързо го щракнах.”

Павароти остава много доволен от снимката и тя се превръща в единствената фотография, на която Маестрото се е снимал с цилиндър. В интервюто си за “Signcafe” Фрийман разказва още как за малко не бил стъпкан от слон и намушкан от озверял бик. Той на два пъти се разминава на косъм с опасно падане от самолет и хеликоптер.

Сподели в: