Уникална пиеса се завръща на българска сцена

Един от най-успешните български режисьори- Димитър Бозаков, поставя на сцената на Народния театър постановката "Слуга на двама господари". Пиесата е поставена за първи път на българска сцена преди повече от 100 години.

В постановката „Слуга на двама господари” ще видим играта и импровизациите на две поколения актьори, сред които Валентин Танев, Илияна Коджабашева, Красимир Доков, Иван Юруков, Мария Сапунджиева, Петър Попйорданов, Карла Рахал, Пламен Пеев, Юлиян Рачков. Много важна част от екипа на Димитър Бозаков са и неговите дългогодишни колеги и приятели – художникът Александър Лисянски и композиторът Ефи Шошани.

Димитър Бозаков е известен режисьор с работата си в Израел, където е поставил над 50 пиеси. Режисьорът  се завърна в България, за да постави уникалната пиеса, написана от италианския автор Карло Голдони. Сред известните постановки на Бозаков са „Кафенето" от Карло Голдони; „Аз не съм Рапопорт" от Арп Гарднер – Тел Авив (2003); „Изкуството на комедията" от Едуардо де Филипо (2003); „Евридика" (2003); „Муха в главата" от Джордж Фейдо (2001); „Хенри IV" от Пирандело (1996).

Премиерата на пиесата е на 25 март (сряда) 2009г. от 19.00 часа в Народен театър "Иван Вазов".

Сподели в: