Ултиматумът на Борн

Джейсън Борн се завръща отново. Все още е преследван от хората в ЦРУ, тренирали го да бъде убиец. Все още страда от амнезия и е решен най-накрая да разбере истинската си самоличност. Ето защо е и примамен да се срещне с журналист, който е следял цялата му история, включително миналото му и ценна информация за Тредстоун, организацията, отговорна за неговото обучение. Това обаче е доста неудобно за старите му (не)приятели, един от които е твърдо решен да започне нова компания, която да следва първата – Тредстоун.

Затова и желае да убие Борн и журналистът преди да разкрият обезпокоителните тайни на програмата. Екшънът и адреналинът достигат максимално ниво, когато в борбата се включва и един от оцелелите убийци на Тредстоун. За да разбере за своите истински корени и намери вътрешен мир, Борн ще трябва да надхитри за пореден път най-смъртоносната група от агенти и убийци.

Колкото и да е странно, гледайки сюжета на предишните два филма, човек ще си каже: Много банално, ала интересното е, че греши. Макар да не виждаме нищо оригинално в героя с амнезия, борещ се да открие миналото си, всеки един момент съдържаше достатъчно доза напрежение, за да ни накара да искаме още и още. Затова и очаквам, предвид доказаните възможности на екипа, да получим още от същото, което да ни хареса.

Премиерна дата за България – 17 август 2007 (от днес е започнал да върви по кината като предпремиера с цена 12 лв)

IMDB рейтинг – 8, 7/10 (12 542 гласа)

Сподели в: