Улични артисти и Миленита със спектакъл „на закрито“ в Софийския университет

На 13 януари 2011 г. в централната сграда на СУ „Св. Климент Охридски“, Ректората,  за пръв път у нас ще се проведе спектакъл за насърчаване на талантливи улични артисти. Проектът на Teren Music Buskers Play In призовава за различно отношение към изкуствoтo от улицата. Организаторите обещават четиричасов спектакъл с различни представления, работилници и заключаващ jam session на уличните музиканти с певицата Миленита.

„Нaвсякъде по света уличните артисти се приемат като едни от най-способните и дръзки експериментатори. Така наречените Buskers Fests или фестивали на уличното изкуство се провеждат из цяла Европа, но за жалост няма такъв в България“, сподели Цветелина Грозданов, Мениджър събития Teren Music. “Събитие като BUSKERS PLAY IN, което дава сцена на българските таланти, е първата крачка към организиране на подобен тип събития в страната. Основната му цел е да бъдат подпомогнати уличните артисти и да се промени нагласата спрямо тях“, допълни тя.
В събитието ще участват над 20 артисти с изяви в различни сфери – цигулари, саксофонисти, певци, барабанисти, както и жонгльори, актьори, художници и илюзионисти. Сред участниците в първия в България мини уличен фест на закрито ще са и известни изпълнители, които подкрепят иницатива за подпомагане на таланти. Освен нашумялата с новия си клип „Черни котараци“ Миленита, в спектакъла ще се включат актьорите от  ХаХаХа Импро театър , както и музикантите от Rockschool.bg.

Останалите артисти, които ще участват в BUSKERS PLAY IN, все още се пазят в тайна. Събитието се организира съвместно с любезното съдействие на СУ „Св. Климент Охридски“, входът ще бъде свободен и широко отворен за всички знайни и незнайни таланти, които искат да се включат.

Сподели в: