Украинският театър на сенките “Fireflies” за първи път в България

Украинският театър на сенките “Fireflies” за първи път в България, само с един спектакъл, само в София на 4 Април, зала 1 НДК.
 
Театър на сенките – това е микс от хореография и актьорско майсторство. Шоуто "Shadow space" е завладяващо пътешествие в света на сенките. В тайнственото пространство са възможни най-удивителните приключения и има място за всякакви фантазии. На различните планети човешките сенки преживяват вълнувщаи животи. Всички те са част от фантастическия свят с името "Shadow space". Шоу програмата "Shadow space" ще порази зрителите не само с театър на сенките, но и с неоново шоу, театър на ръцете, акробатика и пясъчна анимация.
 
Първото представление на трупата е през Ноември 2010 г. Всеки един от участниците трябва да има хореографска подготовка както и да притежава актьорско майсторство. Всеки един от тях, без изключение е спортист. За спектаклите работят голям екип от сценаристи, които разработват сценариите за всеки един номер. Когато процеса на написването на сценария отмине започва активната му реализация. Първо се събират фигурите в сенки, след което се измислят акробатични начини за показване и преливане на тези фигури, за да се  съживят образите създадени от сенките.

Темите в спектаклите са различни  – любов, създаването на света, приказки, война, пътешевствия…
Театъра на сенките  “Fireflies” работи и твори въпреки драматичните и кървави събития в Украйна.
В чест на героите от Майдан и войната екипът екранизира постановката “Не на войната”.

Сподели в: