Уикенд за съвременно изкуство във Варна на 20 и 21 ноември

Contempo. lab – третото издание на уикенда за съвременно изкуство ще се проведе във Варна на 19,20 и 21 ноември. Събитието се осъществява  по идея на художничката Рая Георгиева /1978- 2009/, организатор е фондация „Рая Георгиева” с партньорството на отдел „Изкуство” към Регионална Библиотека „П.Славейков”-Варна, галерия „Буларт”, сдружение за културен мениджмънт „Морско синьо”,книжарница „Шекспир и приятели”, книжарница „Лавандула”, мюзик кафе Look, Сталкер студио.

Contempo 3 e тридневна лаборатория по арт мениджмънт предназначена за млади художници до 35 години. Лекции, дискусии, творчески срещи и изложби ще насочат вниманието на артиста към тънкостите от кухнята на доброто презентиране. Поканени са артисти, дизайнери и журналисти, експерти в областта, които да разкрият тайни от занаята и да споделят опита си. Младият художник в чужбина, каталогът като добро снаряжение, портфолиото на артиста, медиите  и подводните камъни за творческата биография, фестивалът и кандидатстването по проекти – висш пилотаж по етажите на кариерата и др са темите на семинарите. И още как се пише биография, която да се чете. Разкодиране на понятието artist statement. Галеристът – приятел или стъпки към успеха, от идеята към проекта.
сontempo.lab e тридневен семинар с практическа насоченост и конкретни рецепти за твореца как да представи себе си в условията на конкуренция и пренаситена пазарна среда. Лабораторията ще приключи с избор на два проекта на участници, които да бъдат реализирани на следващото издание на con.tempo през април 2011 г.

Лектори: Самуил Стоянов -художник, Димитър Трайчев -график дизайнер, Боряна Тодорова – журналист, Дора Дончева – галерист и куратор, Калоян Илиев- Кокимото – художник, Нено Белчев – художник и куратор,Елица Матеева-театрален критик и културен активист  и др.
Като практическо помагало в тридневното обучение ще бъдат представянето на каталога на художничката Рая Георгиева, проекта на Антония Колева "UNnatural", видео презентацията на художника Нено Белчев, литературeн lab с Васил Тоновски и  Елена Владова.Винил парти на Soulmate ще постави финалната точка на contempo3.

Участието в contempo.lab е безплатно.

Сподели в: