Уикенд за криминални книги и трилъри

Литературен клуб "Перото" ви кани на Crime and Thriller уикенд “SOFIA NOIR” – на 18 и 19 юни (събота и неделя) между 09:00 и 19:00 часа. Различни автори, различни книги, дискусия и изложение на криминалната литература.

Програма

18 юни (събота)

09:00 часа – Старт на изложение на криминални книги и трилъри)

15:00-19:00 часа – Дискусия на тема: „Криминалната литература – минало, настояще, бъдеще”

Очакват ви писателят от ъндърграунда и създателят на разказа и филма „Събирач на трупове” – Марин Дамянов; познавачът на мафията днес и на големите имена от историята на България – Бойко Беленски; лицето на дамския психотрилър у нас – Боряна Дукова, както и човекът, който влезе с шут в българската литература – Андрей Велков („Български психар”). В дискусията ще се включат още Стефан Кисьов, носител на наградата „Български роман на годината” на фондация ВИК с книгата „Екзекуторът”; бащата на инспектор Стрезов – Светослав Славчев и журналистът, редактор, преводач и преподавател – Гриша Атанасов, както и Цветелина Дечева от издателство „Ера” и Йордан Антов от „Бард”.

Всички те заедно ще обсъдят тъмната страна на книгите, които четем днес, ще запознаят гостите с някои от похватите и мотивите, които разгръщат реалността на страниците на различни криминални романи, грабнали сърцата и интереса на българската и чуждата читателска аудитория.

19 юни (неделя)

09:00-19:00 часа – Изложение на криминални книги и трилъри в Литературен клуб "Перото"

Сподели в: