Узана Поляна Фест събира иноватори и изобретатели за по-зелен свят 13 – 15 юли

Горски следоразбирачи, костенурки предаващи с радио-сигнал местонахождението си, въглероден доктор и инсталация за чиста енергия са някои от необикновените неща, които посетителите на Узана Поляна Фест ще могат да видят и преживеят от 13 до 15 юли в географския център на България местността Узана над Габрово.

Програмата на фестивала, който се провежда за втора година е баланс между сериозните теми за по-зелено бъдеще и творческо изразявне на тази нагласа чрез различни фроми на изкуството – от театър и музика до професионално кино. Презентационни шатри, еко-академия, детски център и състезание по планинско колоездене ще изпълнят трите фестивални дни със смисъл, а на сцената на феста, за каузата ще пеят Миленита, PIF, Кайно Йесно Сонце за незабравима вечерна атмосфера. Посетителите ще могат още да се научат да приготвят хляб сами и да разберат как хлябът може да изгражда общности с помощта на Хлебната Къща, ще могат също да сътворят сами своя книга от ръчно правена хартия. Сред интересните акценти са и демонстрациите на строителни техники с естествени строителни материали.

Узана Поляна Фест има за цел да събере и приведе в действие зелените алтернативи пред обществото ни и всеки от нас. За щастие хората, които смятат, че промяна за едно по-зелено бъдеще в света и в нас самите е възможна и спешна са много и Узана Поляна Фест феновете са част от тях.

Освен въздух, огън, вода и земя, петият елемент са самите посетители на уникалния Узана Поляна Фест, твърдят организаторите на феста от Сдружение Узана и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд.

Вечерната програма е освежена и от театрални представления и кино-прожекции. Самата програма, можете да намерите тук.

Сподели в: