“Ужас” – най-ужасният филм на българската сцена

Продуцентът Джери Брукхаймер избра за първата и единствена в света премиера на “Ужас” българската сцена. Проектът се реализира в тясно сътрудничество с ХаХаХа ИмПро театър.

На 03 юни 2013 г. от 20.00 часа на сцената на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” ХаХаХа ИмПро театър ще закрие сезона на закрито с първата и единствена премиера на най-новия си филм “УЖАС”. За реализацията на формата продуцентът Джери Брукхаймер лично избра за режисьор Живко Джуранов. Във филма участват актьорите от ХаХаХа ИмПро театър – Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Петър Мелтев, Васил Бовянски, Владислав Виолинов, Александър Митрев и Константин Лунгов.
Филмът си е поставил за цел да се превърне в истинско бедствие. В този ужасно уникален сценично-филмов формат публиката ще има възможността не само да създаде персонажите и обстоятелствата, но и да контролира сюжета. Ще може да изпробва предела на въображението и куража на актьорите. Те вероятно ще се съпротивляват, но при всички случаи публиката ще се окаже по-силна! Или поне ще е повече…
А ако даден персонаж не се хареса на публиката, тя може… просто да го “убие”. Ще има тази възможност. Гарантирано е, че всяка смърт ще бъде уникална и неповторима. Сигурно е, че всички ще се опитват да се спасят. Ще оцелеят само трима…
Форматът e един от многото в импровизационния театър. Всичко се измисля на момента с активното участие на публиката. Няма предварителен сценарий и реквизит. Същевременно това не означава, че няма правила. Изпълнителите следват строги правила, но импровизират в рамките на зададените от публиката теми. Така, каквото и да се случи, то се случва само веднъж, само за публиката в този момент и само заради нея. Буквално.
Актьорите изпълняват много и различни роли. Oпитват се да разказват истории, а не да правят смешки. В импро театъра няма „аз“. Има „ние“. Целта не е да блесне изпълняващият главната роля, защото има само поддържащи. Истинското предизвикателство е всички на сцената да успеят да създадат история. Така всеки играе за другите. Най-важният принцип е „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. Трябва да подкрепиш историята, а не да я отречеш. И съвсем не звучи Ужасно, дори напротив.
Режисьорът Живко Джуранов е ужасна част от ХаХаХа ИмПро театър. Играе в Държавния куклен театър в Пловдив. Водещ е на предаването на БНТ – “Бърколино”.
“УЖАС” е един ужасен филм, на един ужасен режисьор, с участието на много ужасни артисти и с продкрепата на един ужасЕн продуцент. Първата и единствена негова премиера се очаква да ужаси зрителите.

ХаХаХа е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създадена е на 5 юли 2009 г. от петима актьори, дипломирани в класовете на Крикор Азарян, Снежина Танковска и Димитрина Гюрова. Вече има над 113 представления в страната и чужбина.

Повече за групата можете да научите на hahahaimpro.com или на страницата им във Facebook – https://www.facebook.com/hahahaimpro

Билети на касата на НАТФИЗ и в мрежата на www.ticketplus.bg

Сподели в: