Убийство по картина на Ботичели в новия роман на Никол Данева

Тази седмица издателство „Труд” ще предложи на своите читатели дългоочаквания роман на Никол Данева – „КАРТИНАТА. Убийство по Ботичели”

В него талантлив художник е поканен в родопското имение на богат бизнесмен да рисува копия на ренесансови картини, като вместо боговете трябва да изпише ликовете на своите домакини. Тайни послания в картините или странни знаци на съдбата предопределят последвалите трагични събития? А може би самият художник е станал жертва на нечии коварни планове, простиращи се от кражба на банка до ликвидиране на богат наследник? Наистина ли Ерос върви ръка за ръка с Танатос и ще накаже ли богинята Венера тези, за които любовта е само средство в кроежите им?

„Много хубава беше новата ми клиентка, много! Истинска богиня. И не просто хубава, а нещо повече… Тя беше досущ Венера от картината на Ботичели. Да, да, от същата онази известна ренесансова картина „Раждането на Венера”, заради която и цялата история стана… Не знам как да продължа… Гърлото ми се е свило, та едвам говоря… И раните ми започнаха отново да кървят, особено много ме боли тази на крака… Но не колкото сърцето… Ще направя кратка пауза, дано се успокоя…”

„Картината. Убийство по Ботичели”, 464 с., цена: 12,99 лв.

Сподели в: