"Убежище в Париж" – роман за съчувствието, разбирането и любовта

На 25 април излиза  „Убежище в Париж“ – дебютният роман на Корин Ганц, чието вдъхновяващо чувство за хумор й спечели международна известност.

„Убежище в Париж“ (издателство "Колибри", превод: Юлия Петкова, 512 стр., цена: 18 лв.) е красив и одухотворен разказ за съчувствието, разбирането, себеоткриването и любовта.

*  *  *
Три млади жени се опитват да прогонят кошмарите на миналото и завързват чудновато приятелство в сърцето на Париж. С непринудения език на пъстрото ежедневие и с неподправена емоция авторката умело преплита техните истории – понякога забавни, друг път горчиви, но никога скучни и неизменно пораждащи симпатия. Тънкият френски хумор, духът на Париж с неговото обилие от кипяща жизненост,  дарбата на французите да се отдават на кулинарни изкушения и на радостта от живота са благодатно убежище, способно да възвърне самочувствието и душевната хармония на разноликото женско трио.

За авторката:

Корин Ганц е родена във Франция, където прекарва първите двайсет години от живота си. Учи съвременни изкуства в Сорбоната, работи в областта на маркетинга и рекламата в Париж, Сан Франсиско и Лос Анджелис. Автор е на популярния блог Hidden in France, в който с искрящо чувство за хумор, нейна запазена марка, коментира взаимоотношения, ястия, обзавеждане и всичко типично френско. Живее близо до Лос Анджелис със съпруга си и двамата им синове.

„Убежище в Париж“ е дебютният й роман, преведен на множество езици и оценен от читателите навред. В края на книгата ще намерите приложение с любимите готварски рецепти на главната героиня – още една проява на духовитост от страна на авторката.

Откъс от книгата

Сподели в: