"Търтеи и тарикати" от английския хуморист П. Г. Удхаус

Подарете си мигове безгрижие с произведенията на най-добрия английски хуморист! Лениви джентълмени, изпечени мошеници и находчиви журналисти ще се замесят в куп абсурдни ситуации и ще се погрижат за доброто ви настроение.

Внимание! Да не се чете от хора без чувство за хумор!

В този сборник ще откриете:

Елементарно, Уиндзор!

Псмит пристига в Ню Йорк. Благодарение на благоразположението и силата на духа си, той благородно решава да помогне на Били Уиндзор – закъсалия редактор на вестник "Мигове безгрижие". На своя глава и в отсъствието на началника си Псмит променя формата на изданието, за да привлече по-широка аудитория. Той се захваща със съмнителен собственик на евтини квартири и това, разбира се, вбесява безскрупулния хазяин. За да стане още по-забавно и абсурдно, Удхаус включва в действието няколко нюйоркски гангстери, който погват Псмит. Развръзката е една шапка с дупка от куршум и панталони, които се оказват в още по-незавидно положение…

Скрито-покрито

Задрямало градче е лишено от безценното си спокойствие, когато между доскорошните приятели и уважавани джентълмени Лестър Кармоди и полковник Уайвърн избухва жестока вражда. Нещата се усложняват, когато дъщерята на полковника се влюбва в племенника на Кармоди.

Междувременно Лестър постъпва в санаториум за отслабване, ръководен от изпечен мошеник. Племенникът му пък се натъква на други двама измамници. И за да е кашата пълна, мошениците обединяват сили и се опитват да ограбят Кармоди.

За автора:
Сър Пелъм Гренвил Удхаус е роден през 1881 г.  Получава рицарско звание малко преди смъртта си през 1975 г. Той е признат за най-добрия английски хуморист на XX вeк.

Корична цена: 16 лв.
Страници: 474
Премиера: 30 ноември/1 декември 2009 г.
Издава: ИК ЕРА

* * *

Вижте още:
"Пълен напред, Джийвс" от Удхаус излиза през февруари
Нови забавления с произведенията на Удхаус – Един гений не стига
"Джим Тайфуна" и "Иконом за един ден" от Удхаус – в една книга

Сподели в: