Търсят се участници за еко арт работилница

Творческа организация Yartz и Британски съвет България организират работилница за Екологично изкуство в рамките на фестивала Earthdance, който ще помогне на млади артисти да работят с естествени материали в подготовката на инсталации на открито и ще провокира размисъл за екологичните заплахи, които са пред нас. Инсталациите ще бъдат изработени от природни материали и ще представляват оригинални начини за представяне на уникалната флора и фауна на планината Витоша и нейните околности.

От Обединеното кралство са поканени две лекторки – Анна Келехер и Гемма Ричи, които заедно с българската творческа формация Uga Buga и още 8 млади творци ще създадат своеобразната украса на фестивала.

Самият фестивал ще се проведе на връх Овнарника в полите на Витоша на 14, 15 и 16 септември. Съвместната ни работа по изграждане на арт инсталациите ще се проведе от 10.09.07 до края на фестивала. За избраните ще се погрижим да се чувстват комфортно в едноседмичния палатков лагер с осигурена храна и транспорт от София до мястото, като за хора от други градове на страната ще бъдат поети допълнителните пътни разходи до София.

Ако обичате природата и имате желание да направите нещо красиво, напишете мотивационно писмо и го изпратете заедно със свое CV и портфолио (ако имате опит) на адрес: workshop@earthdance-sofia.com .

Изпращайте документите си до 05.09.07.
Ако бъдете одобрени, ще ви уведомят по електронната поща до 07.09.07
Повече информация за фестивала – earthdance-sofia.com

Сподели в: