Търсят се: Бариста

Кой е бариста? Това е човекът, който приготвя кафе. Бариста е експерт в направата на еспресо и напитки на базата на еспресо.  Еспресо е наситена форма на кафето предимно сервирано в малки чаши. За да свари перфектната чаша еспресо, бариста трябва да използва много точно количество смляно кафе. Добре обученият бариста трябва да знае с точност колко вода да пропусне през кафето и за колко време. Ако времето  е много малко, то кафето ще е  блудкаво и воднисто, ако е по-дълго от нужното еспресото ще е прекалено силно за пиене. 

Това е точно познание на еспресото и възможностите на кафе машината, това е което отличава добрия бариста, абсолютна необходимост за едно добре кафене. Бариста трябва и да е много добър в правенето на пяна  от млякото за да достигне перфектния цвят на капучиното. Уменията на добрия бариста надхвърлят правенето на кафе. Добрия бариста  владее техники за украсяване на кафето, използвайки бъркалки, сметана  за придаването на неустоим вкус и вид на кафето.

По света професията на бариста е престижна и модерна. Баристите са обединени в свои асоциации. Има национални и международни състезания, които тестват уменията на бариста. Има и световно първенство за бариста.

Сега имаш възможност да станеш бариста. Шансът ти се увеличава значително, защото Старбъкс формира екип от динамични, ентусиазирани млади хора, които харесват работата си, кафето и общуването. Ако това си ти, обади се! cv@dbinterconsult.com

Повече информация можеш да получиш  на www.dbinterconsult.com.

Премерете сили в конкурса за рисунки върху капучино

Сподели в: