Търновец разработва нов модел китара

Великотърновският хеви метъл китарист Захари Павлевски създаде проект за нов модел електрическа китара от типа "Суперстрат". Инструментът е с отлични показатели и по нищо не отстъпва на своите предшественици, но идеята на музиканта е да получи патент и да стартира производството на инструмента в България. Целта е не само българския пазар, но и износ за Европа и Русия. Цената се предвижда да бъде достъпна за китаристите.

Самата китара е подходяща както за традиционните, така и за екстремните жанрове в рока и метъла. Захари е събрал няколко души, които да формират производствения екип, след като бъде получен патент за производството на инструмента. Планирано е чрез субсидии от Европейския съюз да се открие малко предприятие за производство на музикални инструменти.

 "Ако този модел се пусне в производство, то тогава ще се отвори работа за кадърни специалисти, каквито в България определено има, но са принудени да карат таксита. Моделът  има няколко варианта,  които са за различните вкусове и предпочитания", споделя Павлевски.

Китарата е именувана на псевдонима на любимото момиче на музиканта от ученическите му години – Галси.

Сподели в: