"Труман" – как реагираме на неочакваното, неизвестното и на скръбта

По кината тръгна "Труман" – копродукция на Испания и Аржентина. Жанрът е смес от драма и комедия, която изследва сериозни теми през смешното. Режисьор е Сеск Гай, сценарияте на Сеск Гай и Томас Арагай. Оператор е Одри Ревес. Музиката е на Нико Кота и Тоти Солер. Продуцент е Марта Естебан.

В ролите ще видим: Рикардо Дарин, Хавиер Камара, Долорес Фонзи, Едуард Фернандез и др.
Продукция на:IMPOSIBLE FILMS, TRUMANFILM AIE, BD CINE

* * *
Хулиан (Рикардо Дарин) получава неочаквано посещение от приятеля си Томас (Хавиер Камара). Двамата приятели са били неразделни в детството си, но понастоящем са изгубили контакт един с друг.

Хулиан е останал в Испания след развода си, където е живял през върховете и спадовете на актьорската си кариера. А учителят Томас емигрира в Канада, където има съпруга и деца, и хубава работа. Двамата приятели заедно с вярното куче Труман прекарват четири дни, наситени с поредица от емоционални и изненадващи моменти в града пълен с носталгични спомени и незабравими преживявания.

Тяхното приятелство отново оживява, но те знаят, че това може би е последната им среща, тъй като Хулиан е диагностициран с рак…

"Труман" е опит. В преодоляване на паниката всички ние се чувстваме живи, когато се сблъскваме с болест и предстояща смърт: нашата собствена или тази на любим човек. Филмът е изследване на това как реагираме към неочакваното, към неизвестното и към скръбта. "Труман" е също филм за приятелството и отношенията между двама мъже, изправени пред това нещастие – човекът, който е болен и човекът, който го придружава. Двама мъже и едно куче, верен другар на главния герой, чието име дава име на филма. Бях много щастлив, че двамата актьори се съгласиха да участват. Рикардо Дарин и Хавиер Камара се присъединиха към проекта веднага и аз винаги ще им бъда много благодарен за това изключително изпълнение във филма.”
Сеск Гай

Награди:
Награди „Гоя“
5 Награди Гоя – Най-добър филм; Най-добър режисьор; Най-добър оригинален сценарий; Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин; Най-добър актьор в поддържаща роля – Хавиер Камара
Награди „Forqué“
2 награди – Най-добър филм; Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин

Награди Фероз
Най-добър актьор в главна роля – Рикардо Дарин
Най-добър сценарий

Линкове:
IMDB
Официален сайт
Facebook
Bulgaria Film Vision
ТРЕЙЛЪР

Сподели в: