Троен юбилей с "Животът е КУБАв" ще отбележи Йорданка Христова

Троен юбилей със спектакъла "Животът е КУБАв” ще отбележи Йорданка Христова на 21 ноември 2008 г в зала 1 на НДК. На него изпълнителката на неувяхващите шлагери "Ще продължавам да пея”, "Песен моя, обич моя” и "Делфините” ще представи най-доброто от латино репертоара си, като ще наблегне предимно на кубинските песни. Съпровождащ оркестър ще бъдат музикантите от група "Акага”. Няколко гости от страната на Фидел Кастро ще пристигнат специално за концерта и ще поздравят нашата музикална прима за тройния й празник – 65-годишнина, от която 45 лета на сцената, а от тях 40 – в Куба.

Преди началото на рецитала ще бъдат излъчени 20 минути от филма за Йорданка Христова "Come fue или Кубинско болеро за Йорданка” на режисьора Илиян Джевелеков. Два балета ще придадат допълнителен колорит на шоуто, като единият ще бъде на известния салса танцьор и преподавател Алфредо Торес.

В деня на концерта на музикалния пазар ще се появи и най-новият албум на Йорданка Христова, събрал букет от златните й латино хитове. Последната й песен "Халосия” (музика Кирил Икономов, текст Евгения Гешева) се радва на огромен успех. Тя ще бъде включена в концерта, но на диск ще бъде издадена в следващия й проект.

Сподели в: