Три експеримента в сценографията ще открият НЕ Фест 2

На 15 септември три експеримента в сценографията ще открият международната изложба на НЕ Фест 2 във Фабриката за градско изкуство, Зона Култура в София.

През вечер в рамките на НЕ Фест 2 между 15 и 21 септември ще бъде сменяна сценографската визия в изложбеното пространство на фестивала. Така всички посетители ще попадат в различна, нова и  необичайна среда, в която ще разглеждат фотографии, инсталации, колажи и видеа на автори от всички краища на света.

Селектираните участници тази година са повече от 80 от 30 страни, сред които България, Босна и Херцеговина, Дания, Иран, Испания, Италия, Коста Рика, Норвегия, Перу, Полша, САЩ, Франция, Япония и др. Целта на журито – проф. д. изк. Петер Цанев, художникът Вито Валентинов, журналистът и писател Катя Атанасова и Нора Караламбева, организатор на НЕ Фест 2, е да събере експериментални артисти от всички арт сфери – визуални, театрални, танцови, кино и литература. По този начин НЕ Фест се заявява като първият български международен фестивал, който обхваща творби на представители от всички изкуства.

Програмата от първата седмица на НЕ Фест 2 включва още:

  • прожекция на късометражни филми в партньорство с фестивала „Ранно пиле”;
  • пърформанси в партньорство с Алма матер;
  • литературно четене, дискусии с публиката и концерти;

Фестивалът ще продължи до края на септември с изложби.

Прочетете още:
Фестивалът за съвременно изкуство НЕ Фест 2 търси необичайно спонсорство

Сподели в: