Три дни съвременен танц в Червената къща

Б brain С store П project и Центърът за култура и дебат „Червената къща” имат удоволствието да ви поканят на 4 април (петък)  в Червена зала на:
"Червената къща" предупреждава:
Обездвижването вреди на вас и околните!

Три дни съвременен танц ще променят София в рамките на Антистатик Фестивалът за съвременен танц и пърформанс от 3 до 6 април 2008

Антистатик е платформа за представяне на артистични проекти, показващи новите форми и тенденции в развитието на съвременния танц и пърформанс у нас през последните години. Антистатик е манифест на движението: „изказване“ срещу инерцията и за желанието да се изразяваме като се движим радикално. Антистатик събира за пръв път на едно място дръзките в хореографията и пърформанса, в рамките на едно събитие. Антистатик предлага общо 9 заглавия от най-новия български танц и пърформанс и 2 видео програми. 4 от спектаклите са премиерни. Някои от спектаклите и видео програмите могат да бъдат видени само по време на фестивала. Не пропускайте събитието на месеца!!!

19.00 ч. – премиера
Независима компания „Хетероподи” представя:
36 more 4 less!
танцов спектакъл
Идея и концепция: Росен Михайлов; Хореография: Галина Борисова, Мила Искренова, Татяна Соколова, Росен Михайлов; Музикален колаж и авторска музика: Румен Бояджиев-син; Сценография и костюми: Стояна Венева; Изпълнение: Милен Петров, Росен Михайлов, Орлин Павлов и със специалното участие на Маша Илиева

Основа на "36" е темата за комуникацията или по-конкретно, темата за отказа от комуникация, за самоизолацията на личността от заобикалящата я среда, за нейната пасивност и апатия… Кое налага доброволния отказ от общуване и кои са мотивите да изберем съзнателно това поведение….? Трима мъже и една жена със своя танц и сценично присъствие ще отправят своето послание срещу деструктивните сили на самоизолацията, задушаващи творческите пориви на човека. От пазител на личното пространство, от естествен и полезен акт на самоконцентрация и усъвършенстване на духа, тя в един момент се превръща в хронична леност, която отключва разрушителни за човешката личност процеси и механизми….

"36 more 4 less" е представление, структурирано на принципа на кино монтажа, което комбинира живо изпълнение (танц) и видео на фона на предварително записана звукова среда. Музиката на спектакъла е свободна от стилови ограничения. В музикалния колаж всяко отделно соло се отличава със собствена идея и индивидуалност.” Росен Михайлов
С подкрепата на Швейцарска културна програма в България, Фондация „Етюд”, Fan Point, Capasca и със съдействието на Национално училище за танцово изкуство и балет „Арабеск”.
Продължителност: 80 мин.
Повече информация на http://www.redhouse-sofia.org/bg/projects/a_performing_arts/36moreforless_bg.htm

21.00 ч.
28013  – културен пърформанс с и за Петя Йосифова
Идея и режисура – Иво Димчев
 „Аз съм Петя Йосифова, магистър по културология…”
Театрален анализ на културологията като образователен феномен.

Петя Йосифова завършва Експериментално театрално училище 4 X C като актриса и Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски”, профил „Синтетични сценични изкуства” с актьорска квалификация, втора специалност Мениджмънт и продуцентство в областта на изкуствата и културата. От 2004 – магистратура по културология, специалност „Изкуство и съвременност” в СУ.
Носител на две специални награди – на критиката за спектакъл и награда за най-добра женска роля на Международния театрален фестивал „Хиперион” в Букурещ, Румъния през 2005.

Продукция на Театрална лаборатория „Алма Алтер” и Humarts Foundation.
На български език.
Продължителност: 55 мин.
Повече информация на http://www.redhouse-sofia.org/bg/projects/a_performing_arts/28013_bg.htm

23.00 ч. – премиера
Spanking: портрет 1

Спектакъл за самотата, насилието и удоволствието от него.
Идея и изпълнение – Теодор Котов; Режисура – Юлиана Сайска; Композитор – Емилиан Гацов–Елби; Визуална среда – Иван Николов; Консултант сценография – Ивайло Митев
Със съдействието на Центъра за култура и дебат "Червената къща".
Не се препоръчва за лица под 18 г. На български език, с английски субтитри.

Повече информация на http://www.redhouse sofia.org/bg/projects/a_performing_arts/spanking.htm

Вход за едно представление: 9/6 лв.
Вход за целия фестивал: 25/20 лв.
С всеки закупен билет за спектакъл имате право на безплатно посещение на една от двете видео прожекции в програмата

Сподели в: