Триумфът на лешояда“ от Александър Томов“

Днес, 28 януари 2008 г. излиза книгата на Александър Томов – "Триумфът на лешояда" от издателска къща "Хермес".

Целият нов живот на Емил Дъбов е кървава касапница. След изпълнените поръчкови убийства, за които е платил милиони, той стъпва на родна земя. Лешоядите очакват завръщането му в България. Във войната за надмощие няма правила, победеният излиза от двубоя мъртъв…

Дъбов се явява непреодолима пречка към парите и властта. Четирима олигарси се събират на гръцки остров, за да решат съдбата на боса на босовете. Средствата са ясни, целта е една: физическото унищожение на Дъбов. Всеки действа по свой план. Готови са да направят и невъзможното, за да го ликвидират.
Дали ще успеят?  Само 24 часа след срещата им Дъбов се сдобива със запис на заговора. Напрежението расте. Въздухът е нажежен и трепти в очакване на следващия ход…
Глутницата тръгва по следите на Дъбов… Кой ще тържествува след порeдния ожесточен сблъсък?

Александър  Томов е роден в град София през 1944 година. Завършва българска филология в СУ “Св.  Климент Охридски” през 1972 г. Работи като журналист в Радио София  и като кинодраматург в Студия за игрални филми Бояна. В периода от  1997 г.  до 2001 г. е  председател на СЕМ. Томов е автор на поетични творби, белетристика, кинодраматургия, публицистика. Сред най-известните му произведения са: “Корупция”, “Новобогаташи”, Четвъртата власт” и серията “Лешоядите”, включваща “Мечът на групировката”, “Милион от лукавия”, “Концерт за лешояди” и „Триумфът на лешояда”. Творчеството му е удостоено с множество награди. Филми по негови сценарии и идеи са участвали на международни фестивали в Берлин и Москва. Книгите му са превеждани на английски, немски, руски, испански, полски, чешки, унгарски, словашки и др.

За серията  – „Лешоядите“

Поредица политически трилъри, които динамично и драматично отразяват проблемите на нашата съвременност. Една поредица за живота на днешния българин – отчаян и вярващ, губещ и печелещ, страдащ и мечтаещ, отричащ и приемащ прехода с всичките му зашеметяващи промени.
Поредица за власт и пари, за българските олигарси, които превърнаха държавата в лична собственост. Истината за нас самите, която се чете на един дъх.
Издадените книги от серията са „Мечът на групировката“, „Милион от лукавия“ и „Концерт за лешояди“.

обем: 312 стр.   
                        
цена: 9,95 лв.

Сподели в: