Трилърът "Смъртоносна гледка" от Ридли Пиърсън излиза на 8 май

За книгата:
В спасителната служба на Сън Вали се получава сигнал за изчезнал в планините скиор. Въпреки късния час и бушуващата снежна буря шериф Уолт Флеминг бързо събира местния отряд доброволци. Спасителната операция взема трагичен обрат. Един от членовете на отряда – Ранди Ейкър, е намерен застрелян, а на следващия ден братът му изчезва безследно. Уолт се заема да открие извършителя на убийството, но преди това трябва да разбере кой и защо е отвлякъл близкия му приятел Марк Ейкър.

В хода на разследването става ясно, че в областта вилнее смъртоносна болест по овцете, а населението на Сън Вали е застрашено от отравяне с радиоактивна вода. Каква е връзката между екологичната заплаха и странните събития около братята ветеринари Ейкър? Шерифът трябва да намери отговора на този въпрос, за да спаси Марк от ръцете на похитителите и да предотврати надвисналата екологична катастрофа.

След "Смъртоносен уикенд", "Смъртоносна гледка" е вторият роман от поредицата с главен герой шериф Уолт Флеминг.

За автора:
Ридли Пиърсън е автор на 20 романа, 15 от които са бестселъри в топлистата на Ню Йорк Таймс. Преведени са на 20 езика. Жанрово романите му са много разнообразни – полицейски, шпионски, криминални трилъри. Някои от тях са филмирани. През 2003 г. Ей Би Си екранизира "Дневникът на Елън Римбауер" (1-во място в класацията на Ню Йорк Таймс).

Пиърсън е първият американец – носител на наградата Реймънд Чандлър.

Тайната на успеха според Ридли Пиърсън:
"Да бъдеш писател е като да бъдеш актьор, защото ако искаш да пишеш убедително, то трябва да го направиш така, че да звучи добре и да се развива реално. Единственият начин да се получи е да изиграеш емоционално и технически сцената, която трябва да се получи. Няма по-хубава професия в света, тъй като когато седна пред компютъра, аз съм най-добрият криминалист в света, ако този ден пиша на тази тема. Или съм някой луд психопат, който бяга по тъмна алея. Или съм разкошна жена, тръгнала на лов за мъже през нощта. Изобщо за който и герой да си помисля – аз се превъплъщавам в него! И го правя всеки ден. Коя друга професия може да се сравни с тази?"

Страници: 352
Корична цена: 12 лв.
Премиера: 8 май 2009 г.
Издава: ИК Хермес

Сподели в: