Трибютът на Тодор Колев се превърна в най-запомнящия се концерт на лятото

Напоследък в България се провеждат все повече и все по-страхотни концерти. На родната сцена стъпват най-големите имена от света на музиката и тези преживявания са несравними, но има някои събития, които остават в паметта и сърцата с по-голяма сила. Да, и това лято беше на най-високо ниво по отношение на музиката, която се свиреше у нас. Без съмнение обаче, публиката остана очарована от един конкретен концерт – трибютът на Тодор Колев.

Събитието се състоя на 31 август в Маймунарника, Борисовата градина. То събра на една сцена любими изпълнители като Люси Дяковска, Милица Гладнишка, Ерол от Уикеда, Димо от P.I.F., Ясен Зердев, Сърмата Хари, Прея и Косьо Лунгов. Техните брилятни гласове бяха подсилени от музикалния съпровод на Веселин Веселинов – Еко (бас китара), Велислав Стоянов (тромбон), Мартин Ташев (тромпет), Мирослав Иванов (китара), Милен Кокушаров (клавишни) и Росен Ватев (барабани).

А още в началото на горещата съботна вечер, публиката вече беше максимално подгрята от Джанго Зе. Още тогава емоциите бяха достигнали до връхната си точка и столичното заведение преливаше от стотици весели, танцуващи и пеещи хора. Хора с вкус към добре изпятата песен.

Можем да кажем, че гвоздеите на програмата бяха женските гласове – огнената Люси Дяковска развълнува изключително много с живото си пеене, защото тя определено знае как да създава настроение и да накара хората да се почувстват щастливи. Милица Гладнишка се включи със своя неподражаем артистизъм и характерното за нея чувство за хумор. А как Прея пее за откраднатите чистачки? Загубили сте, ако не сте чули това.

С основание можем да твърдим, че вечерта на 31 август беше възможно най-доброто „закриване“ на лятото и един от най-силните концерти за годината. Това се дължи на неподражаемите изпълнители, страхотните музиканти, духовитата публика, но най-вече на огромното наследство, което ни е оставил Тодор Колев.

Да, той е още сред нас, макар и години след смъртта си, просто защото можеше по неповторим начин да забавлява аудиторията, знаеше как да й пее за смешното и тъжното в живота и… остави следа в сърцето на българската публика завинаги. Поклон пред вечната му памет и дано винаги се радваме на такива концерти, от които искаш още и още, защото те са признак както за голямо майсторство, така и за истинска любов към Нейно Величество – Музиката.

Сподели в: