Трето издание на "Spirit of art"

От 9 до 13 май ще се проведе третото издание на студентския Арт-Фестивал на НБУ-"Spirit of Art". Събитието е студентска инициатива, която има за цел разчупването на съвременните български стереотипи за активния творец и пасивния не-творец. Стремежът е да се покаже, че всеки човек е способен да създава произведения на изкуството: с малко чужда помощ, с лична мотивация и с добро настроение.

В рамките на една работна седмица студенти от департаментите по изкуства организират артистични workshop-и, в които всеки, който проявява интерес към конкретното събитие и изкуство, може да вземе участие. Така изкуството се превръща във вдъхновяващ фон на множество срещи и възможности за нови приятелства, докато НБУ се преобразява в цветна палитра от идеи, музи и веселие. Елате и се убедете сами. Влезте в ролята на Твореца.

Откриването ще бъде с палачинки и оцветяване на пейките и масите. На събитието ще може да се възхитите и на театрални игри, татуировки от кана, уроци по народни и салса танци. Ще имате възможността да усвоите техники за папиемаше, за плетене на гривни, меме рисуване, рисуване върху стъкло,фризьорство и маникюр, както и BodyArt. Можете да присъствате и на откритите уроци по въртене на пой и Street Dance.

На финала студенти от департамент „Музика“ ще закрият Spirit of Art 3 със свои изпълнения.

Вижте още:
Фолклорен танцов ансамбъл „София-6” празнува 35 години на сцена

Първият в света Хартиен фестивал се провежда в София

Сподели в: