"Третото око" – трагикомична история като самия живот

"Третото око" от Олег Ерньов е един трагикомичен спектакъл, който ще видим премиерно в София на 10 октомври, от 19:00 ч. на открита сцена "Сълза и смях".

Постановка: Борислав Чакринов
Участват актьорите: Невена Бозукова, Стефан Иванов, Милена Маркова, Александър Александров

Можем ли да намерим в мистиката и езотериката решение на всекидневните ни проблеми? Новата постановка на театрална къща Viva Arte „Третото oко“ загребва дълбоко в човешката психика и с леко намигане разглежда депресията на съвременния човек и лечението й чрез нетрадиционни методи.

Трагикомична история за неудачите, през които преминава един прагматичен инженер (в ролята Стефан Иванов), твърдо решил да възроптае срещу безразличието и неправдите.

За нежност и внимание копнее и самотната му съседка (играе Невена Бозукова), но тя е избрала пътя на духовното просветление.

Неочаквано в живота им нахлува едно жизнерадостно момиче (изпълнява се от Милена Маркова), което вярва, че животът трябва да се живее и че мечтите рано или късно се сбъдват. И в крехкия свят на човешките взаимоотношения баналното и поетичното, битовото и възвишеното, трагичното и сантименталното се заплитат в кълбетата на делничното. Но вярата, надеждата и любовта остават живи.

Сподели в: