Третото издание на Монтфиз Арт Фест 2012 в Созопол от 21 до 29 юли

Тази година Форумът на изкустватаМонтфиз Арт Фест 2012 ще се проведе край морето. Слав Бойчев, директор на мрежата от актьорски, танцови, вокални школи и арт ателиета – Монтфиз, сключи договор за сътрудничество с Община Созопол, съобщиха организаторите.

Месец преди „Аполония”, от 21 до 29 юли, в Созопол ще се срещнат изявени творци в сферата на театралното, танцово и вокално изкуство. Така всички желаещи да се присъединят към арт фестивала ще могат да комбинират почивката на Черноморието с обучение и забавление. Монтфиз Арт Фест осигурява 9 дни на море с най-известните актьори, певци и танцьори у нас. Във Форума могат да се включат всички, които имат специално отношение към творчеството, желание да се себеизразяват чрез изкуство и да се обучават в тази област. В продължение на повече от седмица участниците ще избират между уъркшопи по актьорско майсторство, пеене и танци с авторитетни преподаватели.

Деян Донков е един от първите потвърдили актьори гости, които ще реализират ежедневни уроци в рамките на Монтфиз Арт Фест 2012. „Актьорската ми природа и любопитството ме провокираха да се включа в тези уъркшопи. А и те няма да бъдат чисто преподавателски, а повече практически. Идеята, компанията и мястото ме спечелиха! Важно за един актьор е да бъде смел и да може добре да имитира, за да улавя характерността на човешките същества, да харесва това, което прави, да има талант. Когато обедини всичко това в едно – се случва животът!”, коментира Деян Донков участието си в Монтфиз Арт Фест.

Мария Сапунджиева, проф. Снежина Танковска, проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова са също сред сигурните преподаватели с уъркшопи на морето по актьорско майсторство, сценична реч и други. Миналата година специални гости преподаватели бяха актьорите Георги Кадурин и проф. Атанас Атанасов.

За третото издание на фестивала организаторите са подготвили седемдневни кандидатстудентски консултации за специалността „Актьорство за драматичен театър”, които ще бъдат водени лично от преподавателите с класове в НАТФИЗ през учебната 2012-2013 година.

Още по темата на Kafene.bg:

Монтфиз Арт Фест ще се проведе в Шумен от 23 до 31 юли

Сподели в: