Третият уличен карнавал на Памбос удари рекорд по посещаемост

Стотици парадно облечени латино танцьори заляха улиците на София на Лазаровден в съботния следобед. Анимационни герои, феи, магьосници, чудовища и мистични същества в причудливи костюми танцуваха дружно в латино ритъм в празничния ден. Пет тематично украсени платформи с атрактивни музиканти и танцьори прекосиха булевард Витоша, раздавайки весело настроение на столичани. Случайни минувачи също се включваха в латино шествието, неуспели да останат равнодушни към пъстроцветната фиеста, организирана от Pambos Dancing Center. След няколко часа горещи улични танци, карнавалът се премести във Военния клуб, където продължи до сутринта.

Латино парадът на Памбос постави началото на 5-ия БГ Фанта Салса Фестивал, който ще се проведе от 8 до 10 май в столичната зала Универсиада и в Парти център 4-ти км. За поредна година организаторите обещават тридневен нестихващ коктейл от емоциите в света на салсата и латиноамериканската музика. През светлата част от денонощието посетителите ще имат възможност да обогатят танцувалните си умения с уроци по салса, меренге, бачата, регетон и други. Учители ще им бъдат едни от най-добрите танцьори не само в Европа, но и в света.

В горещите майски нощи зала Универсиада ще се превърне в един от най-известните клубове за латино танци от средата на миналия век в Ню Йорк – The PALLADIUM или „Домът на МАМБО легендите”. В последната вечер на фестивала ще се проведе национално състезание по салса за „Купа България”. Победителите от големият финал освен парична награда ще получат и правото да се състезават директно на полу-финалите по време на Световното първенство по салса в САЩ декември 2009 г.
Това е най-престижното състезание в света на салсата с награден фонд от $20 000.

Сподели в: