Трета премиера на Мартин Макдона в Модерен театър

Вече започнаха в Модерен Театър репетициите на култовата пиеса „Лейтенантът от Инишмор” на все по-популярния в България ирландски драматург Мартин Макдона.

Режисьор е артистичният директор на театъра Ивайло Христов, а в пиесата ще видим актьорите на Модерен Театър – Явор Бахаров, Милко Йовчев, Стефан Спасов, Маргита Гошева, Иван Бърнев, Благой Бойчев, Ованес Торосян и специалното участие на Владимир Пенев.

Премиерата е планирана за средата на април.

Това е третото заглавие на ирладския драматург, което влиза в репертоара на най-младия софийски театър  след  „Самотният запад” (реж. Людмил Тодоров, с участието на Асен Блатечки, Явор Бахаров, Иван Радоев и Радина Кърджилова) и „Пухеният” (реж. Стайко Мурджев, с участието на Благой Бойчев, Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Милко Йовчев, Мира Бояджиева и Радина Кърджилова), който е номиниран за ИКАР и на 18 март ще е премиерата му за сцената на Върбица 12.

 „Лейтенантът от Инишмор” е отхвърлена от серия театри в Англия през 1995г. с аргумент, че би могла да се окаже заплаха за мирния процес в Северна Ирландия. За пръв път се поставя от Кралския Шекспиров театър в Стратфорд през април 2001г.

Мартин Макдона (род. 1970) е новата звезда и съвременното enfant terrible на англоезичния театър. Той е сценарист и режисьор на филма "В Брюж", с участието на Колин Фарел, Брендън Глийсън и Ралф Файнс.

Сподели в: