Традиционно българско хоро посрещна легендарния балет „Игор Мойсеев“ на летището

С цветя, хляб и сол и едно кръшно българско хоро бяха посрещнати от български фенове артистите от легендарния балет “Игор Мойсеев“, които утре ще изнесат грандиозен спектакъл от две части в зала 1 на НДК.

Момичета и момчета в традиционни носии предизвикаха учудени погледи и усмивки на втори терминал на аерогара София още в 11ч тази сутрин.
Те разказаха, че от деца са почитатели на  неподражаемото танцово изкуство на школата на големия Игор Мойсеев, вдъхновил самия  Майкъл Флетли за неговите световноизвестни спектакли. Интересът им не бил случаен, тъй като част от тях са ученици в софийското хореографско училище.
Днес танцьорите от балет „Игор Мойсеев“ ще се отдадат на почивка, а утре ще репетират за  голямото излизане на сцена още от ранни зори. Спектакълът ще започне по график в 20 ч.

В 18 ч утре от Пловдив със съдействието на АРТ БГ от паркинга на Пловдивски панаир отпътуват 3 автобуса с желаещи да гледат  балет „Игор Мойсеев“ в София. Автобусите ще спрат пред НДК  и веднага след шоуто ще върнат пловдивската публика  в града под тепетата.
Билети за спектакъла на балет „Игор Мойсеев“  на 23 ноември в зала 1 на НДК все още има и могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и в разпространителската мрежа на Eventim.

Сподели в: