Трабант-каруца или Спутник 1

Tea House и Галерия “Снежана” представят изложба фотографии на  Цветелина Ангелова  –  “Трабант – Спътник на 50”

На 27 ноември (вторник) от 19:00 часа ще бъде открита изложбата с фотографии на Цветелина Ангелова, посветена на 50 години от създаването на първата кола Трабант в бившата ГДР. 25-те фотографии, които бяха представени на самия рожден ден на Трабант – 7 ноември, в българския културен институт в Берлин, ще бъдат изложени в пространството на Tea House “Чай във фабриката” на ул. Г.Бенковски 11  до 03. декември 2007 г. включително.

Първата снимка от този проект с трабанта-каруца и завързаното за нея куче от  2002 г. и до днес се помни като символ на членството на България в ЕС.
 
“По-нататък при многото ми пътувания из България непрекъснато се оглеждах и не пропусках да заснема всеки, направил ми впечатление трабант. Непрекъснато ме изумяваха многобройните трансформации и ситуации, в които виждах това дуропластово возило. Трабант или гальовно – траби, е кола със собствен дух и днес, празнувайки 50 годишен юбилей, тя остава верен Спътник.

Трабант на немски означава Спътник – колата е наречена на руския  “Спутник”, изстрелян в Космоса в живота на много българи, за повечето от които е била и първата им кола” (Цветелина Ангелова).

Сподели в: