Топ коафьорът Поли Гемеджиева за актуалните прически за абитуриенти през 2016

                                                 

Топ коафьорът Поли Гемеджиева e част от креативния екип на българската секция на Haute Coiffure Française. Тя е основател и собственик на столичния салон Polly Style, и преподавател на Академия Л'Ореал България. Благодаря на Светлана Иванова-Духарска от Vizzia.bg за съдействието й за нашия разговор.

Наближават абитуриентските балове – какви са световните модни тенденции в официалните прически?

Да предлагаме новите трендове е част от нашата мисия. Живеем в епоха на "хамелеонова" мода и съвременната жена влиза в различни роли и стилове като често сменя гардероба и прическата си. Младите момичета ползват непрекъснато интернет като източник на вдъхновение и са запознати с основните трендове.

В синхрон трябва да са всички елементи. Говорим за цялостна визия и стил! Едно парченце от пъзела, ако не си е на мястото и картинката се разваля.

Един от основните световни трендове, завъртял главите на много жени е култ към естественото, непринудено лолитско излъчване. С помощта на техниката "мек контуринг", "балеяж" се създава много светлина покрай лицето, като се подчертава естествената красота на косата със слънчеви оттенъци. Използват се много руси, пастелни и дори бонбонени цветове (прозрачно розово, нежно сиво синьо, прасковено русо и др.).

Специално за официални прически се отличават:

  • Плитки (по главата, раздърпани, събрани в нисък кок, съчетани със свободно падащи вълни);
  • Конски опашки (прави и къдрави);
  • Ретро вълни и прически в стил 60 's с макси обем;
  • Свободно падащи вълни и къдрици;
  • Романтични и нежно прибрани на тила кокчета.

Голям тренд е и използването на украшения за коса (цветя, панделки, диадеми, шноли).

Как и колко време по-рано да подготвят косата си преди датата за официална прическа?

Необходимо е поне 3-4 седмици преди бала да се обсъдят няколко важни неща, за да се изгради хармонична и красива визия. Обсъждат се тоалетът, обувките, аксесоарите. На тази среща се извършва експертна диагностика на косата (цвят, здравина, текстура). Обсъжда се стилът на прическата. Препоръчително е да се направи пробна прическа.

С какво трябва да се съобразят младите момичета, за да направят избор за прическа?

Всяка жена е уникална. Съветвам ги да бъдат себе си. За този специален ден всяка иска да е неотразима и различна. Уверените млади момичета могат да изберат елегантния, класически стил. Бунтарките са с небрежни свободни коси. Съблазнителките са фатални. Романтичните предпочитат плитки и нежни небрежни кокчета. Други имат смели екстравагантни решения и разчитат на креативността на стилиста. Някои залагат на минимализма, простотата и издигат в култ здравата красива коса.

Какво им препоръчвате – по-строга официална прическа или такава, отговаряща на младежката им възраст?

Бъдете себе си!

Как изпращате вашите клиентки-абитуриентки, какво им пожелавате?

Пожелавам им много успехи. Да експериментират с различни визии докато изградят свой собствен стил. Да се грижат за косата си, използвайки качествени продукти, защото тя е най-важния аксесоар. Доверявайте се на професионалистите! Бъдете щастливи, красиви и много позитивни!
 
 
 
 

Сподели в: