Тони Томова – с нов сингъл

Тони Томова се завръща на музикалния пазар с нов проект. След 12-годишно отсъствие тя пуска сингъл, предхождащ новия й албум, който трябва да е факт до края на годината.

В промо диска са включени две чисто нови парчета. Едното от тях – "Ябълката на греха", което дава заглавие на музикалния продукт, е кавър версия на легендарната българска група "Диана експрес". Композиторът Митко Щерев е направил нов аранжимент на баладата специално за Тони Томова и нейния стил. Текстът е на поета Иля Велчев.

Другата нова песен е озаглавена "Лунна пътека”. Тя е с типично лятно звучене – в моделния ар ен би (R’n”B) стил. Написана е изцяло като музика и текст от композитора Красен Петков – житейска и творческа половинка на Тони Томова от началото на кариерата й преди 20 години. Аранжиментът е на Красимир Илиев.
 
Тони Томова е прецедент в българската забавна музика. 4 години след като започва звукозаписната си дейност в края на 80-те години, тя издава дебютния си албум, красноречиво озаглавен “Greatest hits” (1992). През 1996 г. реализира последния си албум "Хубава жена”. Всяка песен от него оглавява класациите за поп музика на националното радио, но певицата така и не успява да го издаде на звуконосител. Нейната песен "Нощни реклами” е една от 500-те най-любими български песни за всички времена в класацията на БГ радио.

Сподели в: