Тони Димитрова поздрави с рецитал д-р Емилова

Преди дни д-р Емилова отпразнува своя 70-годишен юбилей в зала Люмиер на НДК. Празникът започна с премиерна прожекция на филма "Благодаря, д-р Емилова!" на режисьора Стилиян Иванов . Повече за лентата прочетете тук.

Рожденничката получи за подарък собствен портрет. Скъпият дар, дело на варненски художник, е от колегите й от центъра за здравословен живот и лечение с плодове.

Заради ангажимент главната героиня във филма – народната певица Славка Калчева – не можа да дойде на галавечерта, но изпрати страхотна кошница с цветя. Във филма тя призна, че се е запалила по здравословния начин на живот от колежката си Глория, но си призна и грях към докторката. Докато е гладувала (по системата се приемат само плодове и чай с мед), изпълнителката на „Бяла роза“ тайно е похапвала в стаята си домашно направени крутони. „Това сега за първи път го казвам, надявам се докторката да ми прости и обещавам, че повече няма да го правя“, каза Славка Калчева.

Друга популярна пациентка на д-р Емилова обаче я изненада лично с минирецитал. Тони Димитрова влезе в салона с песен на уста – „Идват днес старите приятели“, стиснала в едната си ръка микрофон, а в другата букет и кошница с цветя. Певицата заяви, че докато е жива ще бъде благодарна на лечителката за всичко, което е направила за нея през годините и изпълни новия си хит от Митко Щерев „Първите две сълзи“. На бис, с цялата зала, Тони изпя и „За тебе хората говорят“, на която д-р Емилова покани съпруга си Митко на танц.

След прожекцията на филма, режисьорът Стилиян Иванов и екипа на лечителката изненадаха юбилярката с огромна плодова торта, а оперна певица й изпя „Многая лета“.

Снимки: Валентин Велчев

Сподели в: