Тол фест 2016 – София идва с концерти и маратон

 ТОЛ-ФЕСТ 2016 – фестивалът на толерантността – ще се проведе в София на 17 и 18 септември. 10% от средствата, събрани на фестивала, ще бъдат дарени на Български Червен кръст. Събитието ще отрие Идан Рахел – световноизвестният музикант, композитор и продуцент. Той ще изнесе концерт на 17 септември на открита сцена под звездите, изградена сред внушителен античен декор във филмово студио NuBoyana.

Идан Рахел идва за първи път у нас заедно с изпълнители от мултикултурната си формация Idan Raichel Project, включваща над 150 музиканти от различни държави. Рахел си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 г. е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама.

Програмата продължава на 18 септември със станалия традиционен TOLE-RUN маратон. Благотворителният маратон на толерантността ще се проведе в центъра на София. Билетите за него ще бъдат пуснати до няколко дни. За трета година организатор на спортното събитие е спортен клуб „Бегач“. Участниците в маратона ще могат да избират между две дистанции: 13 км и 2 км масов крос, а той ще се проведе в централните паркове на София.

Oрганизатори на фестивала са Quadrant Beverages/Pepsi, Eurohold (Mazda & Fiat) & NuBoyana. Всички те вярват, че трябва повече да се говори за свободата в световен мащаб, а музиката и спортът са двете най-добри прояви на толерантността.(

ТОЛ-ФЕСТ е под егидата на Столична община и Посолството на Израел в България. 10% от приходите ще бъдат дарени на Български Червен кръст.

Билети за концерта на Идан Рахел могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн на страницата на Eventim.bg: http://www.eventim.bg/bg/bileti/idan-raichel-in-sofia-acoustic-show-nu-boyana-film-studios-438725/event.html, а също и в мрежата на TicketPro: http://www.ticketpro.bg/jnp/music/1920538-idan-raichel-in-sofia-acoustic-show.html.

Официални партньори на ТОЛ-ФЕСТ са: Сдружение за приятелство и сътрудничество между Израел и България, Спортен клуб „Бегач“, Right Rental. ПР консултант на проекта е M3 Communications Group, Inc.
За Idan Raichel Project:

Idan Raichel Project представя песни на различни езици, акомпанирани от традиционни и екзотични инструменти. Израелският изпълнител ще изпълни микс от фолклорна музика, традиционни текстове на иврит и етиопски ритми. Неговото творчество носи силни послания към обществото днес за един по-добър и по-свободен свят. Чрез музиката си Рахел и неговата формация показват света като по-добро и по-красиво място, изпълнено с надежда, любов и разбирателство между хората без значение от тяхната вяра, социално положение или цвят на кожата.

За ТОЛ-ФЕСТ:
Първият TOLE-RUN се провежда през 2013 г. В маратона през 2015 г. се включват над 1000 участници – професионалисти и любители бегачи. Тази година TOLE-RUN се превръща в ТОЛ-ФЕСТ с допълнително мултикултурно събитие  – концертът на музиканта Идан Рахел. Организаторите на фестивала работят в посока на това да се заговори повече за толерантността и свободата в световен мащаб.

Сподели в: