„ТИ си промяната“ от Роси Вак

На 21.11.2011 г. излиза „ТИ си промяната“ от Роси Вак – така е известна на своята вярна публика авторката Росица Вакъвчиева.

„ТИ си промяната“ е систематизиран сбор от статии, намерили място в сайта на авторката, добил огромна популярност: www.sebepoznanie.com. Както подсказва името на страницата, обект на внимание е вътрешният свят на човека, волята да търсим, откриваме и променяме себе си. Книгата ще насърчи всички, които желаят да се освободят от страховете си и да си помогнат сами. Авторката вярва и отстоява идеята, че светът е отражение на нашето мислене за него, на нашите нагласи, очаквания, убеждения и предразсъдъци. Актуализираме ли отношението си към контекста и към самите себе си, ние си даваме шанс да заживеем по-хармонично.

Когато Роси Вак (Росица Вакъвчиева) установява, че умее да усеща и съпреживява емоцииите и чувствата на хората, с които общува, тя се посвещава на желанието си да им помага.

„ТИ си промяната“, Росица Вакъвчиева
стр. 304,
цена 12 лв.

За авторката:
Казвам се Росица Вакъвчиева и съм от Благоевград. Родена съм на 26. 10. 1971 год.
За себе си мога да кажа, че от една страна съм романтичка и мечтателка, а от друга – вечно търсеща и упорита.
Работата ми обикновено е била свързана с общуване с хора и ме направи гъвкава и приспособима към различните условия и колективи.
Това обаче, което винаги ме е вълнувало е ВЪТРЕШНИЯT СВЯТ НА ЧОВЕК – неговите чувства, мисли, преживявания… всичко, което става в душата му.
Още от малка някак съвсем естествено влизах в ролята на изповедник на свои приятели, познати и дори случайно срещнати. Още тогава съзнавах способността си да съпреживявам и да усещам какво какво изпитва другия.
Преди доста години, когато бях студентка, търсейки учебници в библиотеката, случайно попаднах на една малка книжка, която просто ме грабна. Говореше ми… докосна нещо в мен… Там пишеше за неща, който сякаш винаги съм знаела, имаше прозрения и идеи, които „познах”. Книжката е:
„Всеки човек цар или могъщество чрез овладяване на МИСЪЛТА” Орисън С. Марден – писана преди повече от 120 години!
Тогава все още не се говореше за позитивно мислене, за закона за привличането, все още не ни бяха заляли множеството книги по приложна психология и самопознание, книги за духовното и нещата отвъд материята.
Прочитът на тази книга ме поведе по Пътя – откривах все нови доказателства за могъществото на мисълта не само в областта на психологията и парапсихологията, но и в най-древните учения, в религиите, езотериката, философията и т. н докато се стигне до най-новите открития на квантовата физика.
Затова и работих като доброволец към телефон на доверието.
Обучението и практиката там ми даде много.
От тези споделяния, от моя опит и наблюдения, както и от книгите, които винаги са съпътствали живота ми и са били мои учители научих много неща за болката, страданието, страха, любовта, вярата… И винаги съм се удивлявала на СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ, който намира сили да се бори, да продължи, да постига целите си въпреки всичко.
Всъщност от дете са ме привличали книгите с истински истории на хора, които успяват да превърнат своята трагедия, своето страдание в триумф. Няма да забравя вълнението, което изпитвах, когато четях „Повест за истинския човек” Борис Полевой и „Как се каляваше стоманата”Николай Островски. И досега се вълнувам от силата, която са намерили в себе си героите – Алексей Мересиев и Николай Островски.
Питах се – ОТКЪДЕ ИДВА СИЛАТА У ТЕЗИ ХОРА?
Кое е това, което им дава сили да направят невъзможното, да направят чудо?
Сега вече знам в каква посока е отговора – тази сила е нашата изначална същност, нашия ДУХ, който е в единство с ЦЯЛОТО и има достъп до Мъдростта, който е потенциала на Всичко. Този Дух е във всеки от нас. Остава само да достигнем до него, до истинската си същност, а тя е ЛЮБОВ.
Убедена съм, че във всеки от нас, във всеки, абсолютно във всеки, има Любов, достатъчна да спаси Света.

Сподели в: