Тиквени изкушения в Севлиево

От 15 до 18 октомври в Севлиево ще се проведе "Фестивалът на тиквата“. На площада пред Дома на културата ще бъдат изложени щандове с различни специалитети от тиква – познати и непознати. Всеки производител ще участва със своя продукция.Гостите да се приготвят да дегустират: пълнена тиква с месо, печени тиквени лодки с кайма, десерти от тиква, и др.

В програмата са включени и различни конкурси и игри като конкурс за най-дълга тиква, за най-тежка тиква, за тиква в нестандартноа форма, за най-красиво декорирана тиква и др.

Елате гладни, носете си фотоапарати, за да снимате тиквените красоти.

В празника ще участват и деца, които ще изнасат поетичен рецитал със стихотворения и песни, посветени на тиквата. Ще има изложба с рисунки и весел карнавал.

История:

Първият „тиквен фестивал“ се провежда през 2006 г. и става традиционен за града. Севлиево е известен с производството си на тикви и шеговито е наричан от местното население Тиквенбург. Ежегодно в Севлиево се провежда празник на тиквата – кулинарен фестивал на местни традиционни гозби, деликатеси и занаяти, сътворени в столицата на тиквата – Севлиево.

Сподели в: