Тибетското изкуство на спокойствието от К. Хансард

На 12-16. 11. 2007 г. издателска къща "Хермес" представя книгата "Тибетското изкуство на спокойствието" от Кристофър Хансард.

Авторът е обучаван в тибетската духовна и медицинска традиция Бьон едва от четиригодишна възраст. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Хансард живее в Англия и е считан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост.

Хансард е основател на медицински център в Лондон, лечебен център за хора с физически, духовни и емоционални проблеми. Автор е на книгите “Тибетското изкуство на живота”, “Тибетското изкуство на позитивното мислене”, а в най-новата си книга – “Тибетското изкуство на спокойствието” разкрива възгледите си за това как да надвием страха.

“Страхът е просто спокойствие, което не е открило себе си… А защо изпитваме страх? Защото в него се крие пътят към спокойствието”.

“За да промените живота си, първо променете нагласата си, а после очаквайте чудеса”.

В днешния напрегнат и забързан свят страховете ни стават все по-многобройни и обсебващи. Те отслабват духовните и физическите ни сили и водят до заболявания, конфликти и нещастия. В новата си книга Кристофър Хансард обяснява природата на страха, причините за властта му над нас и начините за превъзмогването му. Тук ще намерите прости практически упражнения, основани на древния Бьон ритуали, които ще ви помогнат да постигнете вътрешна хармония. Независимо какви са вашите страхове, колко стари и дълбоко вкоренени са, ако следвате насоките в книгата, ще успеете да ги трансформирате в душевен мир, щастие и удовлетвореност.

Когато се освободите от страха, ще откриете в себе си неподозирани възможности: ще можете да обичате по-силно, ще бъдете по-целенасочени, ще имате по-ясна представа за живота си. Проблемите и лошият късмет няма да ви сломят, а само ще разкрият вътрешната ви сила.
Открийте радостта от спокойствието!

обем: 256 стр.           
цена: 9,95 лв.

Сподели в: