Тео ще снима клип

В конкурса на Вирджиния Рекърдс „Стани сценарист” вече има победител. Задачата в конкурса, който се проведе на сайта cokemusic.bg в рамките на един месец, беше да се предложи идея за видео клип към дебютния сингъл на Теодор Койчинов „Аз и ти / Ти и аз”. Песента е чувствена балада, със силно акустично звучене. Текстът е на Тома Марков, а музиката на Марсело Венгровски, Жилберта Антония Карон и Себастиян Фучи, интернационален творчески екип, отговорен за хитове на много финалисти от Music Idol от различни точки на планетата.

Името на големия победител в конкурса „Стани сценарист” е Тихомир Тошев. Неговите идеи ще послужат за основа на сценария към първото видео на Тео. Режисьор на клипа ще бъде Георги Тошев (журналист, автор и водещ на Другата България). Приликата в имената на двамата е съвсем случайна, но звучи обещаващо за резултатите на бъдещия творчески тандем. Георги Тошев е режисирал много известни български клипове, включително „Вятърът спи”, „В трето лице” и „Докога” на Ирина Флорин, плюс клипове на Нина Николина, Мастило, Ваня Щерева, Дони. Сценаристът-дебютант ще има възможност да присъства на снимките и да се запознае лично с идола си.

Спечелилият Тихомир Тошев е на 23 години от Шумен, в момента е управител на авто сервиз, но мечтае за музикална кариера. Тихомир е изявен караоке фен и дори е бил на крачка да се включи в кастингите за втория сезон на Music Idol.

Супер изненадан от новината, че неговата идея е победила, Тихомир коментира така: ” Много се радвам, конкурсът беше много добра инициатива, която дава шанс и на неизвестни хора като мен. Много харесвам Тео, той беше моят фаворит в предаването. Пожелавам му само успехи и се надявам той да донесе успехи и на мен! Още миналата година мислех да кандидатствам в Music Idol, но не го направих. Може би след тази среща наистина ще се престраша!”

Снимките за видеото на Тео са насрочени за 17 януари 2008 г. (този четвъртък), ще се снима в студио и на специален декор. Оператор ще бъде Румен Василев, а за стайлинга ще се погрижи Веселин Йорданов, създател на линиите Rollman и Capasca.

Видеото няма да има конкретен сюжет, а по-скоро метафорично ще разказва за силните емоции, които предизвиква раздялата. Разбира се, в главната роля ще се изявява самият Тео, а повече подробности ще видите, когато клипът е завършен.

Ето и част от идеите на победителя в конкурса Тихомир Тошев:
„Трудно е да се измисли клип на толкова чувствена песен… Основната ми идея е да се използват кадри в минало и сегашно време, клипът да се гради на "отчаянието" в сегашното и "щастието" в близкото минало. След всички кадри в клипа, нека има един последен, започвам от последния кадър: "Тео се събужда целия в пот, изправя се рязко, дъхът му е изключително учестен, погледът уплашен и лицевото изражение отчаяно, но поглежда на ляво и… в леглото до него е Тя, да, всичко е било кошмар".

Сподели в: