Теодосий Спасов и неговия Джаз Квартет с концерт в Студио 5

Програмата на Студио 5 от 16.01 до 20.01

Мъжът и жената интимноКърджалийският драматичен и куклен театърДимитър Димовгостува на Студио 5

Кърджалийският драматичен и куклен театър „Димитър Димов” ни гостува на 16 януари от 19 часа за първи път – и то не с какво да е, а с Мъжът и жената интимно! Тъй нареченият, съвременен фарс за мъж и жена по „Посещение на млада дама” на Зденек Подскалски ще се разиграе успешно и на сцената на Студио 5 – а какъв ще бъде резултатът не е нужно да гадаем – заповядайте и ще разберем!

Участват:

Александър Дойнов
Николина Харизанова

Режисьор – Пламен Панев
Сценография – Надежда Митева

Актьорите Сашо Дойнов и Николина Харизанова търсят с великолепно чувство за хумор измеренията на любовта! Кога и къде мъжът и жената искат едно и също нещо и кога непоправимо се разминават. Дали сексът и любовта са неделимо цяло и как докато спорим кой-кого обича повече или не обича ние бавно остаряваме. Изградена върху много и разнообразни срещи на мъжът и жената пиесата е своеобразно актьорско шоу изпъстрено с великолепен диалог,неповторим хумор еротика и криминални ситуации. Пиесата е отворена и влиза в импровизиран диалог с публиката! Тя е подходяща за всички възрасти от 16 до 116 години! Приятно забавление – само на 16 януари от 19 часа в Студио 5!

Билети: 10 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Филип Трифонов в Роден без сливици.

Роден без сливици на Филип Трифонов – най-новото му представление в стил stand-up comedy!

След успешната ноемврийска премиера на постановката, приютяваме я отново – този път в новата година – на 17 януари от 19 часа.

Роден без сливици е по текст от бъдеща книга на актьора със същото заглавие.
А сега да надникнем за малко тихо и на пръсти в историята, както ни е споделена от самия Филип Трифонов:

„Роден без сливици разказва за събития от преди и след обмяната на парите през 1962 година, свързвайки съдбите на деца и лица живущи в ключовия квадрат: бул. „Толбухин” и улиците „Иван Вазов”, „6-ти Септември” и. „Аксаков”. Ето, има например, следната история:
Дете от смесен брак на чехословак и българка, Кòстичко (Чеха) от тригодишен живееше в България, но докато не започна да се бръсне редовно не правеше разлика между думите слива и сливица. Изпраща го г-жа Навратилова да купи сливи за конфитюр, а той похарчил парите и я лъже, че никъде не намерил сини сливици. Д-р Здравков го освободи от възпалените „чешки“ сливици, а Кòстичко се сърдеше, че го лишили от сливите му. И когато дойде с новината, че в НРБ хората се раждали без сливи в гърлото, първата ми реакция беше да попитам:
– Да не искаш да кажеш, че се раждаме без сливи в устата?
– Искам да кажа, – обяснява ми Кòстичко – че си роден в НРБ и колкото по-бързо го разбереш, повече млечен сладолед ще изядеш…”

На 17 януари от 19 часа в Студио 5. Билети – 10 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

tango.bg съвместно с клуб „Студио 5” представят: Milonga “La Escena”Едно автентично аржентинско танго-парти!
Всеки месец в клуб „Студио 5”, започващо на 17 януари!
начало 22:00
вход 5 лв.
DJ El Maquinista ще се погрижи за духовният ви уют и ще ви срещне с най-великите оркестри и изпълнители в TANGO ARGENTINO!
Ще можете да чуете и да се насладите на танга от различни поколения и стилове!
За танцуващите – прекрасен под и сцена за изява, за тези които още не са се докоснали до магията на TANGO ARGENTINO – място където да видят чистата емоция в действие!

Акустичен проект на Христина Белева и Петър Миланов

На 18 януари от 19 часа в Студио 5 отново ще се вихри на сцената ни като хала акустичният проект на магнетичната гъдуларка Христина Белева от Булгара и китариста Петър Миланов.
Двамата затвърдиха позицията си на наши любимци след първия си концерт при нас. Истински сърцати мелодии, пречупени единствено през звуците на гъдулката и китара. Песните им носят духа не само на Балканите, но и на Средиземноморието. Белева и Миланов виртуозно предават емоции и разказват истории чрез единствено тези два инструмента. Забравете максимализма и се оставете на изчистените звуци. Забравете всички сложни объркани усещания, защото красотата се крие в простите неща и моменти. Всичко останало е излишно.
Христина Белева е родена през 1983 г. в град Айтос. От ранна възраст започва музикалните си занимания по акордеон и гъдулка. От 2006 е солист в оркестъра на Национален Фолклорен Ансамбъл ”Филип Кутев” – София. От 2008 година Христина е част от група ”Булгара”.
Христина е носител на:
• Специалната награда за високи творчески постижения в областта на изпълнителския фолклор от Творческата среща-конкурс на националните училища – 2002, Плевен.
• Приз от Националния конкурс за гъдулари”Янко Петров”- 2003;
Участва в ораторията ”Меланхолична красота” на Георги Андреев.

Петър Миланов е роден през 1977 г. в гр. Кюстендил. Музикалните си занимания започва с активно изучаване на солфеж и тамбура на шестгодишна възраст в родния си град. През 2002 г. става част от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, където работи до настоящия момент. Участва в проектите: „Трио”, „Вяра” и „Фолк проджект” на Теодосий Спасов, спектаклите „Легендата” и „Кръстопът” на Георги Андреев.

В Студио 5 от 19 часа на 18 януари – Христина Белева и Петър Миланов и тяхното акустично приключение.

Вход – 10 лв. Билети на касата на НДК, www.ticketstream.bg, www.eventim.bg, както и на касата в Студио 5.

За повече информация: http://belevaandmilanov.com.

Stamely Forte feat. Amalia

На 18 януари от 22 часа в Студио 5 ще посрещнем с радост не кой да е, а Stamely Forte – и то feat. страхотната певица Amalia. За всички почитатели на новата българска музиката ще има изцяло авторска програма, която ще разтупти сърцата ни.

На 18 януари на сцената ще видим:

Амалия Ненова – вокал
Кирил Пелтеков ‘Stamely’ – китара, вокал
Венко Кръстев – бас
Даката – барабани
Със специалното участие на Живко Петров – пиано

Ще се преплитат фънк, джаз и рок в една вечер, която обещава меломански удоволствия – и за ушите, и за душата. Ако искате и вие да станете част от музикалния свят на Stamely Forte feat. Amalia – заповядайте на 18 януари от 22 часа в Студио 5, да разтопим леда!

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Шкумбата

„Смехът е здраве. Приемете го сериозно!”. Под този надслов уникалният Димитър Туджаров – Шкумбата ще гостува отново в Студио 5 на 19 януари от 19 часа! Шкумбата – такъв какъвто го познаваме, такъв какъвто го обичаме и смешен до безобразие!
А какво можете да очаквате ли? Абсолютно всичко – да, начело с неочакваното. Естествено – първо трябва да се осмелите да дойдете!
Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света. Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса на нашето време.
Именно в неговия талант ще може да се увери и публиката на клуб Студио 5 само на 19 януари – от 19 часа – Шкумбата, веднъж и завинаги в Студио 5. И не забравяйте – „животът иска жертви – но няма да сме ние!”.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Bandiera Rossa

¡Viva la revolución! Това ще се чува от всички ъгли в Студио 5 на 19 януари от 22 часа, когато ще ни превземе ритъмът на Bandiera Rossa – латино-джаз формацията, която не иска пленници – само фенове!
В брилянтно звездния си състав, групата ще накара кръвта ни да кипи, а кубинските й ритми ще ни накарат да се разбунтуваме срещу сивотата, скуката и студеното време.
За Bandiera Rossa докладват:

Мартин Ташев – тромпет
Димитър Льолев – тромпет
Милен Кукошаров – пиано
Стефан Кожухаров – тимбалес
Калин Вельов – конги, ударни
Борислав Таслев – бас

Момчетата ще изпълнят кавъри на латино парчетата, които всички обичаме, както и може да ни изненадат с авторска композиция. След концерта си на Джаз фестивала в Русе миналата година, Bandiera Rossa ще огреят и Студио 5 като слънце – само на 19 януари, от 22 часа. Hasta la Victoria.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

„АЛКОХОЛ”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ
НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ
ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

Калин Терзийски – писателят, поетът и човекът. Калин, който няма нужда от представяне, както и романът му Алкохол, написан съвместно с Диана Драгоева. А на 20 януари от 19 часа в Студио 5 ще присъстваме на нещо историческо – премиерата на авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите – Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.
Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам.
Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол”

„ Имам огромен респект към Калин Терзийски, защото е ИСТИНСКИ!
А аз това търся в живота – истината!
Авторски спектакъл „Алкохол” е силно, визуално пъуване през живота на Калин Терзийски. Алкохолът като падение и възторг, страдание и радост, смърт и живот… Роб или господар си в царството на АЛКОХОЛА? Философията на алкохолизма и къде е освобождението от тази зависимост? Къде си ТИ? С и без АЛКОХОЛ…”

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ
Сценична адаптация : ЦВЪ
Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски
Музика : MYTRIP, ЦВЪ
Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ
С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Алкохол и Студио 5 – само на 20 януари от 19 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Джазът е лудост с Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет

Тя е луда, дива, жизнерадостна, забавна и романтична. Смее се много и от сърце и с лекота кара и другите да се смеят така. Сцената я обича и чувствата им са взаимни. Освен това, пее джаз така, сякаш всеки момент ще се явява на Световното по пеене на джаз. Тя е Милица и е гладна за нови музикални приключения.
На 20-ти януари в Студио 5 Милица Гладнишка и секстетът на Мишо Йосифов ще ви въвлекат в приказно музикално приключение, което ще ви се иска да преживявате отново и отново. Помощници на музикантите в тази авантюра ще бъдат вечни джаз стандарти, свежо аранжирани от пианиста Васил Спасов и от Мишо Йосифов специално за Милица, както и популярни песни от още по-популярни анимации, направени в закачливи джазови интерпретации.

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg.

Приказно утро с Мариета и Марионета!

На 21 януари, събота, от 11 часа Студио 5 ви кани отново на приказното утро на театрална къща „Мариета и Марионета”!

Ние искаме да разкажем приказка на вашето дете – и то каква! Приготвили сме куклен театър за всички малчугани, с много любов, народни мъдрости и щипка магия. Моля, моля – не всеки ден ще видите как оживяват любимите детски герои и разказват сами своите приключения и патила. А на 21 януари ще имате възможност да видите „Трите прасенца” – една от най-любимите и класически приказки. Обаче с нова история – Мама Праска е филмова актриса. Тя трябва да замине спешно за Холивуд. Трите прасенца остават съвсем сами в къщичката. Какво ли ще се случи с тях, когато дойде Вълкът ?

А след приказката идва и едно весело предизвикателство за милиони – детският конкурс „Моята кукла-звезда”! Първи и единствен по рода си, за да може да развихри вашето дете фантазията си. И сега въпрос към всички малчугани – може ли да пее твоята кукла? А да разказва приказки? Нима може да прави смешки! Ела на 21 януари и ни покажи – направи твоята кукла звезда!

А защо не и да празнувате празника на вашето малко слънчице с нас? Музика, анимация, игри – и още много – на приказното утро в Студио 5! Какво по-прекрасно за рождени дни, именни дни или просто делнични дни!

На 21.01., събота, от 11 часа. Със специалното съдействие на шоколадова фабрика Анимекс 98!

Билети: 6 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Ангел Заберски Октет

Ангел Заберски Октет е името на формацията, който ще раздвижи джаз пластовете на Студио 5 в събота, 21 януари от 19 часа. Ако сте се колебали дори за минута, че любимата ни Брас Асоциация няма да ни зарадва и през месец ноември – то не се безпокойте!
Съботната вечер ще бъде отдадена на популярната джаз музика – една класическа джаз вечер по всички правила. С авторска музика от прекрасния Ангел Заберски, както и с версии на американски стандарти, публиката на Студио 5 ще бъде заслужено поглезена.
А виновниците за това са:

Маестро Ангел Заберски – пиано
Христо Йоцов – барабани
Митко Шанов – бас
Мишо Йосифов – тромпет
Митко Льолев – саксофон
Вили Стоянов – тромбон
Наско Хаджиев – саксофон

Както винаги – безкрайно любими имена, които знаят как да ни пренесат „в джаза”. На 21 януари от 19 часа в Студио 5, Ангел Заберски Октет.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Теодосий Спасов Джаз Квартет

Няма как да не ни очаква една добра година в Студио 5, когато я започваме с Теодосий Спасов и неговия Джаз Квартет – и техен концерт на 21 януари от 22.30 часа.
Теодосий Спасов не спира да създава нови проекти, които да съчетават музикални стилове и да отварят съзнанието на слушателя към нови хоризонти. Известен е със своите оригинални идеи, за чието осъществяването събира музиканти от различни жанрове. Всички обаче са обединени от едно – любов към музиката и балканска мистика.
В квартета още участват:
Мирослав Турийски – пиано
Александър Леков – бас
Начо Господинов – барабани
Теодосий е първият, който започва да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всички негови авторски пиеси. Той отдавна е музикален фактор, без който сцената ни със сигурност би била празна.
Неговия собствен, уникален стил на свирене ще можем да усетим отново на 21 януари, 22.30 в Студио 5 – сцената, на която музиката има значение.
Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Още на Kafene.bg:

Студио 5 открива годината с нови градски песни и Точка БГ

Сподели в: