Теодор Койчинов ще е солист в спектакъла "Бохемска рапсодия"

На 9 юни 2008 г. от 21:00 часа на сцената на Античния театър в Пловдив българската публика ще има шанса да чуе за първи път на живо оркестрирани партитури на легендарната рок банда Куин. Теодор Койчинов ще бъде солист в уникалния спектакъл, озаглавен "Бохемска рапсодия” – по идея на диригента Петър Радевски и Пловдивската филхармония.

Концертът е замислен в почит на 33-годишнината на незабравимото едноименно парче, създадено през 1975 година. В репертоара са включени 20 песни, които ще бъдат изпълнени от Пловдивската филхармония – под диригентсвото на маестро Петър Радевски, хор "Иван Спасов”, студийни рок музиканти и с участието на българското сопрано от Софийската опера Елена Павлова и Марин Йончев -победител от "Стар академи”.

Блестящият тенор на Тео ще се изяви в десет от песните в спектакъла, сред които класиките "Don’t Stop Me Now”, "We Are The Champions”, "Radio Ga-Ga”, "Somebody To Loves Me”, "Who Wants To Live Forever”, "We Will Rock You”, "Now I’m Here” и други.

“За мен е голяма чест да съм на такава сцена с толкова първокласни музиканти и голяма отговорност да изпълнявам парчета на едни от най-гениалните творци в рок музиката за всички времена. Аз съм страшен фен на Куин и мисля, че всички, които обичат рока, ще се забавляват много. Сигурен съм също, че и почитателите на класическата и симфонична музика ще останат доволни от начина, по който ще пресъздадем песни като "Бохемска рапсодия" и още много от най-хитовите песни на легендарната банда”, разказа Тео по време на репетициите.

Билети за събитието се продават на касите на Античен театър Пловдив.

Сподели в: