Тенорова среща на поколенията за финалната гала в Балчик

Арон Аронов, Живко Желев, Марио Николов и Богомил Спиров се събраха в Балчик. Уникалната тенорова срещата се състоя по повод гала-концерта, с който се закри музикалния фестивал Balchik classic days 2011 в събота вечер. Легендарните изпълнители се срещнаха по идея на тенора Марио Николов, който представи колегите си от сцената преди изпълнението на коронната си ария „Хей, циган”, от оперетата „Графиня Марица”, под бурните аплодисменти на многобройната публика на концерта.
Почитателите на оперетата, операта и мюзикъла в Балчик се насладиха на любимите си хитове в изпълнение на Валентина Корчакова, Марио Николов, Русалина Мочукова, Иво Йорданов и музикантите на „Spirit Ensamble" Петя Миролескова, Диана Чопева, Марио Атанасов, Борис Радилов, Елена Пъргавелова и Милен Калчев.
Бурна подкрепа и нестихващи аплаузи държаха участниците дълго след края на заключителния гала-концерт. Музикантите от своя страна, заедно с музикалния директор на фестивала Мартин Пантелеев, обещаха нова среща и през следващата година, когато организаторите се готвят за 3-то поредно издание на престижния фест в Балчик.

Сподели в: