Теди Москов се разделя с театъра с "Улицата"

Мултимедийният спектакъл "Улицата на живо" е последното театрално представление на режисьора Теди Москов. След него той ще се занимава със сценарий за екранни продукции, но не и с театър. Това съобщи той днес на пресконференция в НДК.

Билетите за 8 и 9 юни за "Улицата на живо" вече са продадени, но предстоят новя представленя през есента – обещаха екипът и организаторите.

Вижте още: Пускат есенните билети за "Улицата"

Тази “Улица” ще ви развълнува, ще ви размечтае, ще ви стегне за гърлото, ще ви върне в годините на младостта и ентусиазма, но докато ви разхожда в прашните кътчета на вашите спомени и надежди, ще ви изстреля и далеч в бъдещето, където… ви чакат с добродушна ирония героите на Теди Москов – с непроменени лица, но с нова енергия…

“Наистина смятам да се отказвам от театъра и с това представление искам да припомня кой съм бил и после дълго ще замълча”, взриви аудиторията Теди Москов.Той сподели, че е уморен и е решил да не прави повече големи постановки, но има намерение да продължава да пише сценарии за екранни продукции.

Режисьорът направи и паралел между театъра “преди” и “сега” в българската действителност, подчертавайки, че преди театърът е показвал “къде е свободата по времето на комунизма, как да си поемеш дъх, имаше успешни “атентати" срещу скуката – сега това вече не е така”, категоричен е той. “Възстановявам “Улицата” по покана на директора на Двореца Мирослав Боршош, каза големият режисьор.

Другата новина, която самият той разкри e, че билетите за двата премиерни спектакъла са свършили още преди седмица и който иска да види “Улицата” трябва да почака до есента.

“Вече са разпродадени билетите за първите две дати, но ще има още представления от есента”, успокои той желаещите да гледат представлението.

“Много е трудно да се организира всичко, залата е огромна и докато играе един артист, камерата трябва да го следи и в същотовреме – да се прожектират кадри от телевизионната поредица”, призна за предизвикателствата около процеса на работа Москов.

“Улицата е променена драстично от моето детство, когато служеше за игра на децата, а и от 90-те, когато съчувствахме на простите, а сега знаем, че те имат по-големи заплати от нас”, направи тъжна равносметка режисьорът.

За първи път в своята кариера Теди Москов поставя свое представление на най-голямата сцена в Двореца. В спектакъла ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване, което събираше пред малкия екран огромна зрителска аудитория. А добре познатите ни “комедийни дяволи” Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с “дяволитите комедианти”  Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев.

Почитателите на “УЛИЦАТА” ще имат възможността първи да разберат какво се е случило през годините с героите “20 години по-късно”, дали са се променили, както и какво е мястото им в днешна България. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното –  от живата игра, действиетоще “прелее” в картината на екрана.

Повече за “УЛИЦАТА”
В първитегодини на 90-те на театралната сцена се ражда един спектакъл, който става емблематичен за времената на промяната  – политическото кабаре “УЛИЦАТА” на ТедиМосков. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълътпоказва живота на “малкиячовек” в България след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, КръстьоЛафазанов, Валери Малчев и др. ставатлюбимци на публиката.

Освенбезспорните имена на актьорите, магията и очарованието на представлениетощебъдатдопълнени от музиката и изпълненията на живо на Антони Дончев и бенд, сценография и костюми на Свила Величкова, както и картина и монтаж от Иван Москов.

МАЛКО ИСТОРИЯ:
Улицата е хумористично телевизионно предаване, излъчвано първоначалнопо Ефир 2 преди каналът да бъдезакрит, после и по Канал 1 на БНТ, а последното му, девето телевизионно издание – по Нова телевизия. Излъчено е запръв пъ тпрез 1992 г. Основната тема е промяната, настъпила в България след смяната на политическия режим през 1989 . Тогава “Улицата” набляга на състоянието на изкуството и културата. Засегнати са теми като съвременния морал, навлизането на рекламата в обществото, политиката и други.

8 и 9 юни 2015 г., зала 1, НДК от 19.00 часа

УЛИЦАТА на живо
Мултимедиен авторски спектакъл на ТЕДИ МОСКОВ
Музика, аранжименти  АНТОНИ ДОНЧЕВ
Сценография и костюми  СВИЛА ВЕЛИЧКОВА
Хореография  РОСЕН МИХАЙЛОВ
Текст на песните  РАДА МОСКОВА, АНДРЕЙ СЛАБАКОВ, САШО СЕРАФИМОВ
Оператори  ИВАН МОСКОВ, ПЕТКО ЛУНГОВ
Втори режисьор  НИКОЛА ДОДОВ
Асистент режисьор   АТАНАС АТАНАСОВ
Пом. Режисьор  МАРГАРИТА БАКЪРДЖИЕВА 

Със специалното екранно присъствие на
КРЪСТЬО ЛАФАЗАНОВ, КАМЕН ДОНЕВ, ХРИСТО ГЪРБОВ

Участват
МАЯ НОВОСЕЛСКА, ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ, НИКОЛА ДОДОВ,ВАЛЕНТИН ТАНЕВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ – ГЕРО, МАЛИН КРЪСТЕВ, ГЕОРГИ СПАСОВ, АДРИЯНА НАЙДЕНОВА, БОРИСЛАВ СТОИЛОВ, ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ, СИМЕОН ГЪЛЪБОВ
АНТОНИ ДОНЧЕВ ТЕАТРАЛЕН ДЖАЗБЕНД
АНТОНИ ДОНЧЕВ – пиано, РОСЕН ЗАХАРИЕВ – тромпет, АТАНАС ХАДЖИЕВ – кларинет, саксофон,ДИМИТЪР СИРАКОВ – контрабас, БОРИСЛАВ ПЕТРОВ – ударни, ОГНЯН ВЕСКОВ – китара
 
Танцьори
КОНСТАНТИНА ХАНДЖИЕВА, ТАНЯ КАЦАРОВА, ЛОРА ИВАНОВА, НИКОЛА ХАДЖИТАНЕВ, ЗАХАРИ НАНКОВ, ТОДОР АТАНАСОВ, ВАСКО ДИНКОВ, ВЕЛИСЛАВА ЦВЕТКОВА
 
С любезното съдействие на Българска национална телевизия и Нова телевизия.

Kafene.bg е медиен партьнор на събитието.

Фотограф: Адриана Янкулова

Сподели в: