Театър "Сълза и смях" представя "Вампир" във Варна

Театър "Сълза и смях" гостува във Варна на 3 септември 2008 г. От 20 часа в театър "Българан" ще бъде представена съвместната продукция с ДКТ "Иван Димов" – Хасково "Вампир" от Антон Страшимиров. Спектакълът е посветен на 135 години от рождението и 70 години от смъртта на автора.

Режисьор: Георги Михалков.
Сценография и костюми: Петър Митев.
Авторска музика: Иван Драголов.
В записа участват музикантите Петър Момчев – саксофони, Стоян Янкулов – ударни и перкусии, Костадин Ненов – тамбура и бисерница и вокален квартет "Еуфония”.
Ролите изпълняват – Мария Каварджикова (Малама), Александра Сърчаджиева (Вела), Веселин Анчев (Динко), Теодор Папазов (Жельо), Васил Банов (Марко) и Нели Монеджикова (Марковица).

"Вампир"  е… пиеса за жълтиците, за копнежите и за цената, с която плащаме привилегията, да бъдем различни. Пиеса за ръбовете по нас, за кривите ни дънери и опърпаните клонаци, за вампирите около нас… и в нас. Пиеса за любовта.

Дълбокият мрак, в който се лутат героите на Страшимиров, е не толкова белег на времето, колкото характеристика на човешката душа. Нелогични, ирационални, импулсивни и в любовта, и в омразата си, те търсят мястото си сред другите, и най-вече за сметка на другите. Всичко е оголено, автентично… документално. Човек се вглежда в себе си, и там, под изронената фасада на цивилизацията открива дивите импулси на копнежите и желанията, заради които е готов да отиде докрай. До своя край, до края на някой друг…

Сподели в: