Театър "София" с 5 номинации за Икар

В тазгодишните номинации за награди "Икар" на Съюза на артистите в България Театър "София" се бори за 5 отличия.

Номинация за Майсторско техническо осъществяване получи „Парижката Света Богородица“, а за Aвторска музика или оригинално музикално оформление – Георги Георгиев (Остава, Homeovox) за „Напразни усилия на любовта“. Венелин Шурелов и Елица Георгиева бяха поставени сред най-добрите сценографи отново за реализацията на „Напразни усилия на любовта“,  а две наши актриси ще се борят за приз за Водеща женска роля. Дария Симеонова за Камий в „Презрението“ в Театрална работилница „Сфумато“ и “Exodus Art” и Лилия Маравиля за г-жа Министершата в едно от най-успешните представления на Театър „София” за сезона.

Комисилята, която определи номинациите е в състав: Албена Тагарева – театровед, Борис Луканов – актьор, Проф. д.и.н. Камелия Николова – театровед, Огняна Серафимова – сценограф.

Награда ИКАР за чест и достойнство се определя и връчва от Христо Мутафчиев – Председател на Съюза на артистите в България. С нея тази година ще бъде удостоен актьорът Михаил Хаджиилийков.

Награда ИКАР за изключителен творчески принос ще бъде връчена на актьорът Стефан Мавродиев

Вчки номинации за Национални Награди Икар 2014 на Съюз на артистите в България може да видите тук: http://www.uba.bg/internal_bg.php?sec=2

Сподели в: