"Театър на модата" представя постановката "Пепеляшка"

На 5 май от 19:00 часа „Театър на модата” представя премиерно най-новата си постановка „Пепеляшка”. Събитието ще се случи на най-подходящата сцена за това – в Модерен театър. По този начин играта на думи ще се превърне в едно ползотворно сътрудничество. В пролетната вечер гостите в залата ще бъдат потопени в приказната атмосфера на един нов прочит на историята за Пепеляшка. Той обединява театър, модно дефиле, танц, музика и акробатични изпълнения в един необикновен спектакъл.
    
Създател и творчески директор на „Театър на модата” е София Радева. Тя работи за авторската си идея, събираща на едно място театър и мода, от 1997 г. Нейно дело са всички костюми за спектаклите й. Във всяко шоу има поне три представяния на облекла, създадени специално за сюжета на постановката. В „Пепеляшка” също ще бъдат представени облекла в три различни стила.
    
Амбициозният проект се продуцира от Art Eternal и Ангел Христанов.
    
В предстоящото представление участват млади хора, които са отдадени на идеята и работят с енергия и любов. Всичко това ще проличи от сцената в Модерен театър на 5 май. Повечето участници са на възраст между 17 и 20 години. В шоуто следващата сряда участват 43 души. В основата на спектакъла стои движението. То е многопластово и динамично.
    
На сцената ще излязат 10 актьори от юношеската група на Школа „МОНТФИЗ” – ученици на Мария Сапунджиева, Славчо Пеев, Христо Чешмеджиев, Димитър Димитров, Малин Кръстев. Към тях ще се присъединят и 5 гимнастика, състезатели от ЦСКА. Двама от тях са и в националния отбор по спортна гимнастика. В спектакъла участва и първата дамска хип-хоп танцова група в страната ни – Dem Divas, покорила вече публиката на „България търси талант”.
    
Своите изпълнителски умения ще демонстрира и възпитаникът на Музикалната академия – певецът Мартин Костадинов. Младият изпълнител вече има зад гърба си множество успешни участия на международни фестивали. В момента преподава пеене на малчугани, които искат да следват неговия път.

Други 7 актьори – първокурсници от специалността „Театър на движението” в НАТФИЗ, ще демонстрират уменията си за първи път пред публика. Те ще представят интересен танц, създаден специално за постановката.
    
Идеята на София Радева е във всяко представление да има гостуващи участници. На предстоящата премиера на „Пепеляшка” това ще бъдат 14 ученици от специалността модерен балет в Хореографското училище с ръководител Албена Атанасова.
    

Сподели в: