Театър "Българска армия" остава с широко отворени врати през лятото

„Отворените врати”, с които Театър „Българска армия” посрещна публиката си в началото на предходния сезон останаха отворени. През цялото лято великолепната му звездна трупа внася прохлада в знойните крайморски вечери със „Сега или никога”, „Кръщене”, „Железният светилник”, „Секс, наркотици и рокендрол”, „Последни поръчки”, „Лалугер”.

Турнета на спектаклите на Театър „Българска армия” са предвидени през целия август по северното и южното Черноморие. „Сега или никога” съвсем скоро ще зарадва жителите и гостите на Разград – 9 август, Царево -10 август, Созопол – 11 август и Св. Влас на18 август. Ден по рано (на 17 август) посетителите на Св. Влас ще могат да се позабавляват със „Секс, наркотици и рокендрол”.

В началото на септември великолепната комедия на Камен ДоневКръщене”, ще посети жителите на Асеновград (3 септември), Карлово (4 септември) и Пловдив (5 септември). В средата на месеца (19 септември), като част от селектираната програма на 16-то издание на ЕМТФ „Сцена на кръстопът” пловдивчани ще имат възможност да се докоснат до един друг изключителния спектакъл на Театър „Българска армия”, този на удостоения с награда за „Цялостно творчествоАскеер 2012 – режисьор Асен Шопов – „Железният светилник” по романа на Димитър Талев. На 27 септември спектакълът ще посети и Варна.

Междувременно „Армейците” използват високите температури на лятото, за да изковат следващият си успешен театрален сезон. Награденият от САБ за „Цялостно творчество Икар 2012Красимир Спасов подготви заключителният етап от репетициите на „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” (от Едуард Олби, с участието на Иван Радоев, Стефка Янорова, Веселин Анчев и Радина Кърджилова), така че да зарадва с премиера най-нетърпеливите почитатели и да открие сезона.

Диана Добрева – носителка на „Аскеер`07” е започнала работа върху следващия амбициозен и мащабен проект в Театър "Българска армия" – „Декамерон", който ще ангажира голяма част от трупата на театъра (Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Лидия Инджова, Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Тигран Торосян) и ще бъден представен пред публика през октомври.

Николай Ламбрев – Михайловски вече се е заел с подготовката по репетициите на „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир. Стайко Мурджев също е в готовност да започне постановъчната си работа, съобщиха от "ТБА".

Сподели в: