Театрално червено – RED отново на сцената в Антракт

На 22 януари, четвъртък, от 19:00 ч. в "Антракт" ще се играе моноспектакъла RED с Радослав Йорданов. Вход свободен.

Радослав Йорданов е възпитаник на родния НАТФИЗ, после заминава да учи не по-лесната филмова режисура. Дипломира се и се прибира в родината си, започва да твори и така се ражда "RED".

Kой е авторът?
Спектакълът е базиран на текстове от Ерик Богосян. Ние си го знаем от "Секс, Наркотици и Рок енд Рол". Шамаросващо добър, духовит, смешен, потресаваш, вулгарен, горчив и много, много истински автор.

Защо е сътворен?
"Направих нещо, което съм изстрадал заедно с героите си, докато репетирах. Смятам, че по този начин процесът на създаване е съзидателен и истински. До голяма степен представлението ни показва какви сме всъщност, скрити зад измислените маски на престореността, но въпреки това и колко сме смели, красиви, грозни, измислени, истински, прави и криви и така нататък. Само се замислете: Наркочът, нагърмян като за световно, да ти разправя за вредите от Телевизията и рекламите, които вървят по нея. Имам пред вид много е забавно, защото има и голяма доза абсурдизъм, който много добре описва какви сме и как ни влияе съвремието. Като направих спектакъла не знаех дали хората ще схванат символиката, но те не само, че я схванаха, ами ме открехнаха за много интересни неща, които самият аз, като творец, не съм целял, а съм постигнал. С това и опитът пред хора роди много интересни импровизации, които останаха част от спектакъла. Сътворих го, защото исках да направя нещо стойностно, и да го направя само така както аз си знам. Ефектът надмина очакванията ми 🙂 "

Още за RED
Над 75 преставления! Огромен брой зрители и немалко редовни посетители, спектакълът се превръща в един от най-интересните на софийската алтернативна сцена.

Сподели в: