Театрална програма на Студио 5

Шкумбата
„Смехът е здраве. Приемете го сериозно!”. Под този надслов уникалният Димитър Туджаров – Шкумбата ще гостува за първи път в Студио 5 на 26 ноември от 19 часа! Шкумбата – такъв какъвто го познаваме, такъв какъвто го обичаме и смешен до безобразие!
А какво можете да очаквате ли? Абсолютно всичко – да, начело с неочакваното. Естествено – първо трябва да се осмелите да дойдете!
Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света. Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса на нашето време.
Именно в неговия талант ще може да се увери и публиката на клуб Студио 5 само на 26 ноември – от 19 часа – Шкумбата, веднъж и завинаги в Студио 5. И не забравяйте – „животът иска жертви – но няма да сме ние!”.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Филип Трифонов в
Роден  без сливици.

Премиера.

На 30 ноември от 19 часа в Студио 5 ни очаква събитие от световна величина – театрална премиера и то каква! Това ще бъде именно официалната премиера на Роден  без сливици на Филип Трифонов – най-новото му представление в стил stand-up comedy.

Постиламе червения килим, а вие облечете официалните си дрехи и си вземете шал, шапка, чувството за хумор. Не търпим извинения, компромиси, оправдания. Очаква ни премиера, по-бързо, ама по-бързо, моля ви се!
Роден  без сливици е по текст от бъдеща книга на актьора със същото заглавие.
А сега да надникнем за малко тихо и на пръсти в историята, както ни е споделена от самия Филип Трифонов:

„Роден без сливици разказва за събития от преди и след обмяната на парите през 1962 година, свързвайки съдбите на деца и лица живущи в ключовия квадрат: бул. „Толбухин” и улиците „Иван Вазов”, „6-ти Септември” и. „Аксаков”. Ето, има например, следната история:
Дете от смесен брак на чехословак и българка, Кòстичко (Чеха) от тригодишен живееше в България, но докато не започна да се бръсне редовно не правеше разлика между думите слива и сливица. Изпраща го г-жа Навратилова да купи сливи за конфитюр, а той похарчил парите и я лъже, че никъде не намерил сини сливици. Д-р Здравков го освободи от възпалените „чешки“ сливици, а Кòстичко се сърдеше, че го лишили от сливите му. И когато дойде с новината, че в НРБ хората се раждали без сливи в гърлото, първата ми реакция беше да попитам:
– Да не искаш да кажеш, че се раждаме без сливи в устата?
– Искам да кажа, – обяснява ми Кòстичко – че си роден в НРБ и колкото по-бързо го разбереш, повече млечен сладолед ще изядеш…”

Студио 5
гр. София 1463, пл. "България" 1, НДК, вх. А3, тел. 02/ 963 12 54
Премиера – 30 ноември, начало: 19 часа, място: Студио 5. Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Сподели в: