Театрален критик и Ди Джей на фестивала „Сцена на кръстопът”

Театрален критик и Ди Джей в джем-сешън на МТФ „Сцена на кръстопът”- Пловдив за първи път в паралелната програма на фестивала като актьори на сцена излизат професионален Ди Джей (DJ Soulmate) и практикуващ театрален критик-режисьор. Двамата са театрален дует от зимата на 2010. Проектът „Сега- Ал(ь)бум” им участва на първия младежки фестивал във Варна „Funcity”, а сега гостува и в Пловдив като специално матине се очаква 17 септември от 11.00 ч в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР-Пловдив. Екипът ще забавлява в своето импровизирано радио-студио публиката на фестивала с драматургията на Евгений Гришковец. 8 фрагмента посветени на Москва, цигарите, московските ресторанти, провинциалните момичета, лятната ваканция и още много изненади са подготвили Елица Матеева и Добромир Тодоров. Очаквайте : Ди джей Дед Мороз- Добромир Тодоров (тон-режисьор и автор на предаването „45 Оборота ”- Радио Варна)
Гост в студиото- Елочка Матеевна (актьор и режисьор в „СЕГА- А(л)бум)

Кратка биографична справка за Евгений Гришковец
Дата на раждане 17 февруари 1967 г в гр.КЕМЕРОВО.
Щастливо женен, баща на три чудесни деца: НАТАЛИЯ, МАРИЯ и АЛЕКСАНДЪР. В момента живее в Санкт Петербург. През 80-те като студент в Държавния университет на град Кемерово играе в университетския театър и се занимава с пантомима. През 1990 г. създава независимия театър „Ложа”, в който за 7 години от същестуването му се менажират 10 спектакъла-собствена продукция.През 1998 г. Гришковец се премества в Калининград, от където тръгва първият му моноспектакъл „Как изядох кучето”(Гришковец е автор, режисьор и актьор в спектакъла). Това е именно заглавието, което успешно взема своя публичен изпит с публиката на Москва. С „Как изядох кучето”, Гришковец покорява Москва, след което получава театралната награда „Златна маска” в категориите „Новация” и „Награда на критиците”. Със своите следващи спекакли, Гришковец участва на фестивали в Авиньон, Париж, Брюксел, Цюрих, Мюнхен, Берлин.
Евгений Гришковец присъства в руското съвременно кино като особени творчески постижения в творческата му биография са филмите: „Азазел”, „Разходка”, „13 месеца”, „Сатисфикация”. Има издадени 5 музикални албума съвместно с група „ Бигуди”. Автор е на 6 книги, като последната му „А….А” излиза през пролетта на 2010, паралелно с филма „Сатисфикация”. Зад романа „А….А” се крие Америка, онзи необятен топос, обвързващ всеки човек с идеята за осъществявянето на мечтите, Америка е метафора на онова, което е далеч от нас, ние си мислим, че го познаваме, но Америка от пощенска картичка е видимо една, а навлизайки във фауната на картичката, разбираш, че мечтите не са това, което са…
Евгений Гришковец е автор от 1999 до сега на общо 9 спектакъла, последният му моноспектакъл се нарича „1+” ( руска премиера май 2009).

„ Историите, разказите, театърът са най-добрата терапия за човек, който е забил поглед в стъклото и си мисли, че нищо интересно не може да му се случи. Четеш, ходиш на театър и…и ти се струва, че животът вече не е така безмислен…Има за какво да го обичаме, има за какво да се научим да обичаме!” Евгений Гришковец

Сподели в: